3ήμερο για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη

Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2011:
Η Θεατρική Ομάδα του Καλλιτεχνικού Καφενείου των Αχαρνέων δίνει την πρώτη της μικρή θεατρική παράσταση στην Κόκκινη Σκηνή του Καλλιτεχνικού Καφενείου των Αχαρνέων στη "Μικρή Πρεμιέρα", την Παρασκευή 4 Νοέμβρη και ώρα 21.00.
Το θεατρικό έργο "ΑΒΓ Μπουμ" γραμμένο από τον Σταμάτη Παρασκευά πραγματεύεται μια ασυνήθιστη συνάντηση, μια καθημερινή συνάντηση δύο ατόμων...
Παίζουν: Ηρώ Μολυνδρή, Σταμάτης Παρασκευάς, Δήμητρα Καλλιντέρη
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Παρασκευάς
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη παράστασης στις 21.00
Είσοδος Ελεύθερη!Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2011:
Οι Φάνης Γκούρλιας, Γιάννης Μητράκος, Μιχάλης Τσαχιρίδης, Δημήτρης Καραγιάννης κι ένας Σαλονικιός στην stand-up comedy παράσταση "Ευτυχώς...επτωχεύσαμεν!" με πολλά νοήματα για το "για ποιον λόγο γίνεται αυτή η παράσταση...;"
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη στις 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2011:
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αχαρνών "Χρήστος Τσεβάς" ανοίγει κι επίσημα και δηλώνει παρόν στο πολιτισμικό χώρο των Αχαρνών και με μια βραδυά στο Καλλιτεχνικό Καφενείο Αχαρνών με πρόσκληση, που μπορείτε να προμηθευτείτε από τη Δημοτική Πιανκοθήκη (απέναντι από τον Ι.Ν. Κοίμισις της Θεοτόκου Αχαρνών).
Παίζει η Μουσική Ομάδα Καλλιτεχνικού Καφενείου Αχαρνέων με το μότο της "Εθελοντισμός στη Τέχνη"!Λίγα λόγια


Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη από το 1985 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, συμμετέχοντας ενεργά στο Εθελοντικό Κίνημα και που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.
O Εθελοντισμός είναι «η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος» ή ένα πολύμορφο και δυναμικό σύστημα όπου η ατομική ολοκλήρωση συναντιέται με τη συλλογική ευημερία. Οι μορφές που παίρνει η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνονται διαρκώς και εκτείνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής με τον «Ενεργό Πολίτη» , μέσα από την εθελοντική του δράση σε τοπικό , περιφερειακό και εθνικό επίπεδο , παρεμβαίνει καθημερινά και δυναμικά από την παροχή υπηρεσιών φροντίδας ως τις οργανωμένες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος , κι από τη δραστηριοποίηση ομάδων πολιτών για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ως την παροχή εκπαίδευσης σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα ή ομάδες.
Το 2011 επιβραβεύεται το έργο των εθελοντών, εξετάζονται τα συναφή προβλήματα και παροτρύνονται περισσότερα άτομα να γίνουν εθελοντές.
Ο εθελοντισμός είναι πράξη προσφοράς από την οποία ωφελούνται όλοι και συνενώνει με δεσμούς τις κοινωνίες. Για τους εθελοντές, είναι ένας τρόπος να προσφέρουν κάτι στην κοινωνία και να αποκτήσουν, ως ανταπόδοση, νέες δεξιότητες. Μπορεί να λάβει πάμπολλες μορφές, όπως βοήθεια σε γυμναστήριο, σχολείο, νοσοκομείο ή συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις. Σήμερα, περίπου το 20% των Ευρωπαίων αφιερώνει μέρος του χρόνου του στον εθελοντισμό.

0 σχόλια :