Κυριακές 20/11 & 18/12 "Συνεργασία της Βιβλιοθήκης του Καλλιτεχνικού Καφενείου με τις Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ"

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011:
Ο Μάνος Βενιέρης παρουσιάζει το βιβλίο του :
"Μεγάλη θυσία"
Ώρα προσέλευσης στις 17.00
Είσοδος ελεύθερη!


Λίγα λόγια για το έργο:

Η Μεγάλη Θυσία, αφηγηματική βιογραφία του Πατριάρχη Γρηγόριου Ε’, του Πατριάρχη Ακρίτα, όπως πολλοί τον αποκαλούν, είναι ένα νέο βιβλίο του συγγραφέα, ηθοποιού και σκηνοθέτη Μάνου Βενιέρη.
Οι μαρτυρίες, τα ιστορικά ντοκουμέντα και η δοκιμιακή ανάλυση συνδυάζονται με τη συγκινητική λογοτεχνική γραφή του συγγραφέα, προσφέροντας στους αναγνώστες τις σημαντικότερες και κομβικές ιστορικές στιγμές της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας και του ορθόδοξου γένους της.
Αναλύοντας την Ιστορία, διαπιστώνει κανείς ότι το στίγμα της πίστης ανατρέπει τα γεγονότα όταν πράττεις ανεξαρτήτως κόστους, αντίθετα με τις απαιτήσεις της πραγματικότητας.
Στόχος του Μάνου Βενιέρη σ’ αυτό το βιβλίο είναι να μιλήσει για τον άνθρωπο Γρηγόριο. Μέσα από την αφήγησή του δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κρίνει ελεύθερα τη μορφή του Πατριάρχη, καθώς, ως γνωστόν, οι μελετητές και οι ιστορικοί είναι διχασμένοι, έχοντας παρασυρθεί από το διπλό του ρόλο: ως Πατριάρχη στην εκκλησιαστική ιστορία και ως εθνάρχη στην πολιτική.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011:

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 (2ο Παραμυθοαπόγευμα):
2ο Παραμυθοαπόγευμα στο Καλλιτεχνικό Καφενείο
To Καλλιτεχνικό Καφενείο Αχαρνέων και οι Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ καλούν το συγγραφέα και παιδαγωγό Γιώργο Αντωνάκη να παρουσιάσει το βιβλίο του: Ο Χριστός γεννιέται, βαπτίζεται και ο Αϊ Βασίλης έρχεται, πάμε Εκκλησία;
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στο Καλλιτεχνικό Καφενείο Αχαρνέων, Αθανασίου Χειλίου 16, Αχαρναί

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει στα παιδιά το βιβλίο του μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.
Σας περιμένουμε!1 σχόλιο :

  1. Καλησπέρα!!! μου αρέσει πολύ το blog σου , είναι πολύ ενημερωτικό. Σε προσκαλώ στο blog μου. Γεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή