16/3 ΘΟΚΚΑ-Βιολογικός μετανάστης


Παρασκευή 16 Μαρτίου και η Θεατρική ομάδα του Καλλιτεχνικού Καφενείου των Αχαρνέων (ΘΟΚΚΑ) κάνει την μεγάλη της πρεμιέρα με την παράσταση «Βιολογικός μετανάστης». Ο πήχης ήδη είχε ανέβει από τις δύο προηγούμενες παραστάσεις, τη Μικρή Πρεμιέρα με το «ΑΒΓ ΜΠΟΥΜ» του ΑΚ, τη Μεσαία Πρεμιέρα με την «Ελένη» του Ρίτσου, κι όμως η παράσταση αυτή στάθηκε επάξια και δικαιολόγησε τον ρόλο της ως Μεγάλη πρεμιέρα. Το θεατρικό παρόν του Καλλιτεχνικού Καφενείου έχει δηλωθεί για τα καλά.
Η ιστορία γνωστή αλλά πάντα πρωτότυπη κι επίκαιρη. 
Ένας κουρασμένος από αιμοκαθάρσεις οργανισμός δέχεται ένα καινούριο νεφρό (Γιώτα Δημητρακοπούλου) και φυσικά αυτό δεν είναι μια μικρή υπόθεση. Πλεκτάνες συνωμοσίες και συμφέροντα για το αν ο νεοφερμένος πρέπει να μείνει, καθώς και μυστικά που αποκαλύπτονται. Η χολή (Ελευθερία Τσιγαρά) να βγάζει «χολή», το συκώτι (Φάνης Γκούρλιας) να προσπαθεί να εξισορροπήσει την κατάσταση, το ανοσοποιητικό με εκπρόσωπο την σπλήνα (Μαρία Αργυρίδου) να διαμαρτύρεται και το αθώο μόσχευμα να προσπαθεί να ενταχθεί. 
Όμως δύσκολο να γίνει δεκτός ένας ξένος. Ακόμα κι να είναι προς όφελος όλων μερικοί προτιμούν το βραχυπρόθεσμο συμφέρον τους από τον μακροπρόθεσμο καλό όλων. 
Μήπως σας θυμίζει κάτι; 
Ο Αρκάς για άλλη μια φορά μέσα από αυτό το έργο αποτυπώνει συνήθειες της κοινωνίας μας. Και προφητεύει αρνητικά. Στο τέλος δεν κερδίζει το κοινό καλό, αλλά το μικροσυμφέρον των λίγων, που είχαν την δύναμη να επιβληθούν. 
Μπορούμε να τον βγάλουμε λάθος; 


Την επόμενη Παρασκευή 23 Μαρτίου βραδιά «Χωρίς ρεύμα» με τις Γιώτα Δημητρακοπούλου και Δόμνα Καραγιάννη να παίζουν unplugged. 
Ανοιχτά από τις 19:00
Έναρξη στις 21:00
Αθανασίου Χειλίου 16 και όπως πάντα, είσοδος ελεύθερη. 

0 σχόλια :