Βραδιά με πολιτικό τραγούδι στο Καλλιτεχνείο των ΑχαρνώνΤο Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων άλλαξε όνομα και συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά.
Την Παρασκευή 6 Ιουλίου, άνοιξε και φέτος ως καλοκαιρινή μπουάτ ''Tο κουτί της Πανδώρας'' σε μια βραδιά αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι.
Από το "Τους έχω βαρεθεί" στον Michael Jackson και από την "Όμορφη Πόλη" στον "Νεοέλληνα" κι από τους Θανάση και Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Βαμβακάρη και στον Μπακαλάκο, μας θύμισε πόσες δύσκολες περιόδους έχει περάσει η χώρα μας και πόσα τραγούδια γράφτηκαν για την εκάστοτε ιστορική και πολιτική περίοδο.
Και σήμερα; σήμερα που βιώνουμε τόσες αλλαγές και ζυμώσεις τι κάνουμε;
Σίγουρα δεν αναδεικνύουμε κανένα απ' αυτά τα τραγούδια σε ύμνο, αλλά τ' αφήνουμε όλα μαζί να συνθέσουν τον δικό τους καμβά και να μας αφήσουν να σκεφτούμε. Να σκεφτούμε πως έβλεπαν και βλέπουν οι καλλιτέχνες το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, τι στηλίτευσαν, τι εξύμνησαν και να διδαχθούμε απ' αυτά και την ιστορία μας για να γίνουμε καλύτεροι σήμερα.
Ας μην ξεγελιόμαστε όμως, δεν χρειάζεται ο ''Νεοέλληνας'' για να περάσει πολιτικό μήνυμα. Η τέχνη έχει πολιτικό ρόλο κι όταν μιλάει για έρωτα. Κι αυτό γιατί η πολιτική δεν ασκείται μόνο σε αίθουσες συνεδριάσεων.
Ούτε το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών χρειάζεται βραδιά πολιτικού τραγουδιού για να περάσει πολιτικό μήνυμα. Αρκούν οι τρεις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται :ο εθελοντισμός, η δημιουργικότητα και η φιλοξενία. Κι είναι η ώρα να τις αξιοποιήσουμε όλοι προς το καλύτερο.
Και συνεχίζουμε για άλλες δύο εβδομάδες μέχρι να κλείσουμε άλλη μια χρονιά λειτουργίας, ανοιχτά κάθε πέμπτη με χαλαρή και παρείστικη διάθεση, αλλά και με
Κινηματογραφική βραδυά, την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 21:
00
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γ. Καββαδία ''ό,τι μας στοιχειώνει'', την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 20:
00
Την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 21:
00 με θεατρική βραδιά από την θεατρική μας ομάδα (ΘΟΚΚΑ) στην ''Σπουδή για Μονολόγους''
Και για το κλείσιμο την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 21:
00 μία ακόμα μουσική βραδυά με Jazz, Chill-Out, Blues μουσική.

Ενημερωθείτε και επικοινωνήστε μαζί μας για το πρόγραμμα μας, τις οδηγίες πρόσβασης και λοιπές πληροφορίες στο blog μας καθώς και η σελίδα μας στο facebook

0 σχόλια :