Οκτωβριανή Γιορτή

Γιορτές των 4 Εποχών!
Οκτωβριανή με Εθελοντισμό στους Νέους
Ξεκίνησαν πέρυσι με τη 1η Φθινοπωρινή (Νοεμβριανή) Γιορτή, δε διεξήχθη η Θερινή κι έτσι τώρα, τρίτη χρονιά λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Καφενείου/Καλλιτεχνείου, 18 Οκτώβρη με 21 Οκτώβρη γιορτάζουμε τον "Εθελοντισμό στους Νέους" με την 2η Φθινοπωρινή Γιορτή, την Οκτωβριανή Γιορτή!
Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή φιλοξενούνται δρώμενα, τα γνωστά δρώμενα του Καλλιτεχνείου, όπου εκφράζονται, δημιουργούν, επικοινωνούν νέοι, λιγότερο ή περισσότερο γνωστοί καλλιτέχνες!

Έτσι, λοιπόν, έχει το πρόγραμμα:Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012:
Κινηματογραφικό Καφενείο

Το "MADMOANA" του B.D. FOXMOOR (ACTIVE MEMBER), το μουσικό ντοκιμαντέρ από τα χιλιάδες -κυριολεκτικά- χιλιόμετρα που έκανε μαζί με φίλους και συνεργάτες, θα προβληθεί στο Καλλιτεχνείο! Περισσότερα -και εικόνα και μουσική- στις 18/10
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη στις 21.00

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012:
Μουσικό Καφενείο Ζωντανά

Μεγαλώνουμε ολοένα περισσότερο την παρέα, για να υπάρχει έστω και μια ανάμνηση, ότι κάπου συνέχεια η Τέχνη προσφέρεται Εθελοντικά, προ πάντων εθελούσια και κατόπιν αφιλοκερδώς, έτσι ώστε να διαδοθεί με απλό και άμεσο τρόπο! Έτσι, οι:
Lolek, Βασιλική Καρακώστα, Γιώργος Perou, Ηλίας Βαμβακούσης, Άγγελος Πάνου ανεβαίνουν στην σκηνή του Καλλιτεχνείου για μια όμορφη μουσική βραδιά!
Προσέλευση από τις 19.00

Έναρξη στις 21.00

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012:
Θεατρικό Καφενείο

Η Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Γονέων 7ου Γυμνασίου Αχαρνών παρουσιάζει το έργο του Αριστοφάνη "Λυσιστράτη"!
Προσέλευση από τις 19.00

Έναρξη στις 20.00

Δε σταματά όμως στα δρώμενα η Οκτωβριανή Γιορτή μας! Συνεχίζει και με άλλες δραστηριότητες, δράσεις και δραστηριοποιήσεις, που δεν αφορούν άμεσα μόνο το Καλλιτεχνείο:
- 1ος Διαδικτυακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Καλλιτεχνείου Αχαρνών. Σε ειδική ανάρτηση θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες! Το σκεπτικό είναι να διευρυνθεί η συνεργασία, η παρέα και με λογοτέχνες, μικρούς και μεγάλους και να εισαχθεί η δική μας οπτική πάνω στη λογοτεχνία!
- Δημιουργία Pop-up βιβλιοθήκης. Θα είναι το δεύτερο σκέλος της Βιβλιοθήκης Καλλιτεχνείου! Μία Δανειστική, η γνωστή Δανειστική μας Βιβλιοθήκη, και αυτή η Pop-up, που ανοιχτή προς όλους, κάθε στιγμή, όλοι θα μπορούν να πάρουν και να αφήσουν ένα βιβλίο σε μια διαρκή κίνηση των βιβλίων!

- Ψηφιακό Μουσείο Αχαρνών - Οπτικοακουστικό Αρχείο Ιστορίας και ιστοριών. Όσο βαρύγδουπος κι αν ακούγεται ο τίτλος, αυτό που ξεκινάμε κι επίσημα είναι η δημιουργία οπτικοακουστικών αρχείων, που θα αφορούν τη ζωντανή Ιστορία μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων. Άλλωστε αυτοί είναι η Ιστορία! Σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες!
- e-δέες, ένα κουτί ανάμεσά μας! Ένα κουτί στις γειτονιές μας, ένα κουτί στα σχολεία μας ή κοντά από εκεί που αγοράζουμε τις τσίχλες ή τα τσιγάρα μας μαζεύοντας κάθε ιδέα, κουτή ή όχι, δημιουργική ή έτσι κι έτσι, που έχει ο καθένας για τον τόπο του και όχι μόνο! Επιτρέπονται και παράπονα, αλλά μόνο μαζί με μια ιδέα να τα συνοδεύει! Επιτρέπονται πειράγματα για το κουτί των e-δεών, αρκεί να συνοδεύεται και από μια ιδέα!

Όλα αυτά από την Οκτωβριανή και μετά!
Καλά μας φθινόπωρα!!!

0 σχόλια :