Νοέμβρης 2012

Μετά τη 2η Φθινοπωρινή Γιορτή μας με μότο τον "Εθελοντισμό στους Νέους" (τέλη Οκτώβρη), ο Νοέμβρης, στα μεθεόρτια, συνεχίζει δυναμικά με την αγαπημένη Πέμπτη, κλασική Παρασκευή και πλέον την επιπρόσθετη, δυναμική, πολύμορφη Κυριακή!
Έτσι, λοιπόν:

*Δεν ξεχνάμε τη λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή 18.00-21.00
**Δεν ξεχνάμε την pop up βιβλιοθήκη με τη διπλή λειτουργία της:
1) αφήνετε ένα δικό σας βιβλίο και παίρνετε κάποιο που άφησε ένας άλλος...
2) αφήνετε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο δεξί ντουλάπι της βιβλιοθήκης, τα οποία θα δοθούν εκεί που υπάρχει ανάγκη
***Λέμε και την πιο τρελή -"""χαζή"""- ιδέα μας στο kallitexneio@gmail.com - Είναι το οξυγόνο του Καλλιτεχνείου και των ανθρώπων όλων!!!

Πέμπτη 01 Νοέμβρη
Κάθε πρώτη του κάθε μήνα έχουμε Πιάνο Μπαρ (Πιάνο5 - Πιάνο εις την Πέμπτη)
Ένας πιανίστας (ή περισσότεροι) κάθε φορά ντύνουν μουσικά την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα στο πιάνο του Καλλιτεχνείου!
(Αν κάποιος επιθυμεί, να βρεθεί σε αυτή τη θέση, μένει να έρθει σε επαφή μαζί μας στο kallitexneio@gmail.com)
Μετά τις 19.00 η προσέλευση
21.00 ξεκινά η μουσική

Παρασκευή 02 Νοέμβρη
Βραδιά "Χωρίς Φως" και "Σου 'φεξε"
Κάτι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, κάτι η όμορφη ατμόσφαιρα υπό το φως των κεριών και των καντηλιών, δε γίνεται να μην καθιερωθεί πια (έστω και σε μηνιαία βάση) μια βραδιά χωρίς τη βοήθεια του ηλεκτρικού φωτός!
Το "Σου 'φεξε" δεν θα είναι πολύ σκληροπυρηνικό αυτή τη φορά! Τι σημαίνει "Σου 'φεξε"; Ό,τι έχει οριστεί από πριν για σένα θα πιεις και μόνο αυτό!!! Αλλά επειδή είναι αρκετά απόλυτο, για αρχή υπάρχουν κι εναλλακτικές!
Προσέλευση μετά τις 19.00

Σάββατο 03 Νοέμβρη
Ο χώρος του Καλλιτεχνείου είναι ανοιχτός για όλους κι έτσι φιλοξενείται μουσική εκδήλωση του 2ου ΓΕΛ Αχαρνών για την οικονομική στήριξη του έργου τους! Η είσοδος (€3,00) αφορά μόνο το σχολείο!

Κυριακή 04 Νοέμβρη
Το μότο μας είναι Εθελοντισμός-Ακτιβισμός-Ερασιτεχνία
Η εξωστρέφειά μας είναι ένα ζητούμενο, να βγούμε δηλαδή έξω απ' τις πόρτες του Καλλιτεχνείου και να παρέμβουμε! Έτσι δημιουργήθηκαν οι Artιβιστές, συναντιούνται στις 4 Νοέμβρη στις 18.00 και συζητάνε για μια δημιουργική παρέμβαση στην πόλη!
(Αν κάποιος μετά τις 4/11 να έρθει σε επαφή μαζί μας, μπορεί στο kallitexneio@gmail.com)Πέμπτη 08 Νοέμβρη
Η δεύτερη Πέμπτη κάθε μήνα είναι αφιερωμένη στους "περαστικούς μουσικούς" που μπορούν να έρθουν με το μουσικό τους όργανο, να σχηματίσουν μια μεγάλη παρέα και να παίξουν όλοι μαζί γύρω από ένα-δυο τραπέζια!
Επειδή, όμως, η ντροπή πολλές φορές είναι ανασταλτικός παράγοντας, για αυτή την Πέμπτη αρχικά θα ανέβουν στην Κόκκινη Σκηνή οι: Μαίρη (φωνή), Νώντας (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος (ακουστική κιθάρα), Ζωή (ακουστική κιθάρα), Ηρώ (φωνή), Γιώτα (πιάνο, κιθάρα, φωνή), Κορίνα (φωνή)!
Μετά από αυτό, όποιος θέλει συνεχίζει σε αυτή τη μουσική παρέα! Η μέρα αυτή είναι για όλους!!!
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη στις 21.00

Παρασκευή 09 Νοέμβρη
Λίγο μετά τις 19.00, πάλι χωρίς συγκεκριμένο δρώμενο, μα με επιτραπέζια και μια Μεγάλη Παντομίμα κατά τις 21.00 για όσους επιθυμούν να γελάσουμε όλοι μαζί και να περάσουμε όμορφα στο τέλος της εβδομάδας!
Προσέλευση από τις 19.00

Κυριακή 11 Νοέμβρη
Μουσικό Καφενείο Ζωντανά με Κλασική Μουσική και Κλασικό Τραγούδι
Δημήτρης Καραγιάννης (πιάνο), Δέσποινα Ηλιάδου (πιάνο), Αποστόλης Ζιώγας (πιάνο), Δόμνα Καραγιάννη (βιολί, τραγούδι), Αλεξάνδρα Καραγιάννη (βιολί) και Ντίνα Μπράβου (πιάνο) σε ένα απόγευμα αρκετά διαφορετικό και ενδιαφέρον στο Καλλιτεχνείο και τις Αχαρνές!
Προσέλευση από τις 18.00
Έναρξη στις 19.00Πέμπτη 15 Νοέμβρη
Κινηματογραφικό Καφενείο
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη μετά τις 21.00

Παρασκευή 16 Νοέμβρη
Μουσικό Καφενείο Ζωντανά με Κρητική μουσική!
Ο πλουραλισμός στα ακούσματα και τα δρώμενα συνεχίζεται... Έτσι, λοιπόν, μετά από μια βραδιά κλασικής μουσικής και μια Παρασκευή πριν τη ροκ Παρασκευή, παραδοσιακή κρητική μουσική (και χορός!!!) στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών με τους Αντώνη Γαμπιεράκη και Αχιλλέα Κατσαπρίνη!
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη στις 21.00

Κυριακή 18 Νοέμβρη
Ημερίδα 02 - Κάπνισμα (σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών)
Προσέλευση από τις 18.00
Έναρξη στις 19.00
*Έναρξη της Ακαπνιστικής Εκστρατείας Καλλιτεχνείου
Τι σημαίνει αυτό; Δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο, παρά ανταλλάσσουμε σταθερά ένα τσιγάρο (διάρκειας 10 λεπτών) με μια υγιεινή τροφή ή μια άσκηση ή να διαβάσουμε κάτι σχετικά με την υγεία μας! Σύντομα και αθλητικά δρώμενα και δράσεις στα πλαίσια της Εκστρατείας και περισσότερα πολύ πολύ σύντομα! Ανταλλάσσουμε χρόνο για τον εαυτό μας!

Πέμπτη 22 Νοέμβρη
Καλλιτεχνικό Καφενείο+
Ξεκίνησε έτσι η επιπλέον ημέρα αυτή! Άνοιγε μέχρι να βρει μια ταυτότητα... Μια τέτοια μέρα σας περιμένουμε όλους στο Καλλιτεχνείο, καθώς ξεκινά και το κουτί με τις e-δέες από εδώ το ταξίδι του στις γειτονιές και τα σχολεία του Μενιδίου (και όχι μόνο)!
Περάστε και αφήστε την ιδέα σας (1) και, αν θέλετε, πιο δίπλα θα υπάρχει μια χρονοκάψουλα (2), να αφήσετε ένα όνειρό σας, ένα σχέδιό σας για το χρόνο που έρχεται, ένα στόχο- τελοσπάντων! Η χρονοκάψουλα θα θαφτεί και θα ξανανοίξει του χρόνου 22/11/2013 (ή κάπου εκεί τριγύρω)!

Παρασκευή 23 Νοέμβρη
Μουσικό Καφενείο Ζωντανά με τους Half Tone up σε ροκ ήχους
Γιώργος Αλεξόπουλος (κιθάρα), Δημήτρης Μπαμπούρης (κιθάρα), Μάριος Μπαμπούρης (μπάσο), Βασίλης Τσακλίδης (φωνή), Λεωνίδας Καμπάνης (ντραμς) στην Κόκκινη Σκηνή του Καλλιτεχνείου!
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη στις 21.00

Πέμπτη 29 Νοέμβρη
Μουσικό Καφενείο Ζωντανά με το μουσικό σχήμα "Υπεραστικοί"
Έκθεση παλαιωμένων εικόνων από την εικαστικό Κατερίνα Κατσαρού

Παρασκευή 30 Νοέμβρη
Μουσικό Καφενείο Ζωντανά
Σκηνή Νέων Δημιουργών
Καλλιτεχνίτες (και δυνάμει Καλλιτεχνίτες) τη τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα (Από Γενάρη 2013) ανεβαίνουν στην σκηνή του Καλλιτεχνείου και παρουσιάζουν την προσωπική τους δημιουργία!
Το προοίμιο αυτής της μέρας ξεκινά ο Θωμάς Μελετέας με την προσωπική του δουλειά!
Έκθεση παλαιωμένων εικόνων από την εικαστικό Κατερίνα Κατσαρού


0 σχόλια :