Φωτογραφικό τριήμερο... κι όχι μόνο! 28-30/06

Μερικές φορές υπάρχει πέρα από την παραπληροφόρηση και η υπερπληροφόρηση. Αλλά σε ποιον δε τυχαίνει πολλά καλά και όμορφα πράγματα να γίνονται μαζί;

Αυτό το τριήμερο που πλησιάζει (Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου) στην Αυλή του Καλλιτεχνείου Αχαρνών γίνεται η Έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Καλλιτεχνείου Αχαρνών!
Πρόγραμμα

Ημέρα 1η / Παρασκευή 28 Ιουνίου: Η έκθεση θα αγκαλιάσει όλους, όσοι έρθουν στην έναρξη της μπουάτ του Καλλιτεχνείου "Το Κουτί της Πανδώρας" σε μια μουσική βραδιά ορχηστρικής μουσικής με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου (πιάνο) και Κιάρα Κωνσταντίνου (τσέλο) στην Αυλή, με τον κόσμο σε απόσταση αναπνοής από τους μουσικούς και από τις φωτογραφίες!
Η ώρα έναρξης της εκθεσης είναι στις 20.30
Η ώρα έναρξης της μουσικής βραδιάς είναι στις 21.30
Ημέρα 2η / Σάββατο 29 Ιουνίου: Το Καλλιτεχνείο ανοίγει τις πόρτες του να υποδεχθεί όλους, όσοι επισκεφτούν την έκθεση, να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους φωτογράφους -και όχι μόνο- σε μια ατμόσφαιρα της απαθανατισμένης στιγμής (φωτογραφία) και της αέναης φύσης (ο ανθισμένος κήπος) με κύριους πρωταγωνιστές τους ανθρώπους και τον Άνθρωπο.
Η ώρα έναρξης παραμένει η ίδια
Ημέρα 3η / Κυριακή 30 Ιουνίου: Η έκθεση θα συνεχίσει και για τρίτη μέρα, αποτελώντας ένα από τα κύρια σημεία την ημερα της Συμβολικής-Καλλιτεχνικής Πεζοδρόμησης της οδού Αθ. Χειλίου.
Η ώρα έναρξης είναι στις 20.30, λίγο μετά τις ομαδικές δραστηριότητες (βλ. αναλυτικό πρόγραμμα εδώ) και πριν τη μουσική και το θέατρο και θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου μέρους της Πεζοδρόμησης!

Τα λόγια από την Ομάδα:
Περιπλανησεις... απ' τη Φωτογραφική Ομάδα του Καλλιτεχνείου Αχαρνών, στο Καλλιτεχνείο Αχαρνών!

Συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων με κοινό γνώμονα τη φωτογραφία ανθρώπων που ολοκλήρωσαν τη πρώτη φωτογραφική πράξη προβάλλοντας τη μοναδικότητα της αισθητικής και των συναισθημάτων τους.
Η γνώση της φωτογραφίας ως τεχνικό μέσο δεν αποτελεί τον στόχο του ταξιδιού μας άλλα το μέσο για την προσωπική έκφραση!
Η μοναδικότητα, η σύλληψη μιας στιγμής μέσα στο άπειρο που δεν έχει συμβεί παρά μόνο μια φορά...το συμβάν που αποτυπώνεται μέσα από την προσωπική οπτική αντίληψη!
Στο κόσμο μας,στο κόσμο της φωτογραφίας τα αντικείμενα, τα πρόσωπα χρησιμοποιούνται με τρόπο τέτοιο όχι απαραίτητα για να απεικονίσουν την αλήθεια της δεδομένης στιγμής όσο για να αποτυπώσουν την αλήθεια του ίδιου του φωτογράφου μέσα από την μοναδικότητα του δικού του κόσμου!


0 σχόλια :