Το Κουτί της Πανδώρας - Η Μπουάτ του Καλλιτεχνείου

[...κι η Πανδώρα άνοιξε το κουτί που δεν έπρεπε ν' ανοίξει και βγήκαν όλα τα κακά και το έκλεισε λίγο πριν φύγει κι η ελπίδα!] Αυτή η παραμυθία είναι το μότο του τελευταίου μέρους του Καλλιτεχνείου. Ένας μήνας με δρώμενα που έχουν αυτή την ανάσα. Μιαν ανάσα απέχουν οι άνθρωποι από το κεντρικό πρόσωπο ή τα πρόσωπα που τελούν το δρώμενο μες στην αυλή. Εδώ ο μουσικός, δίπλα του ο ακροατής. Εδώ το παραμύθι, σ' απόσταση αναπνοής η νύχτα των ανθρώπων. Ατμόσφαιρα μπουάτ, ενός κουτιού που μπαίνοντας, ας καταθέσουμε κι ας πάρουμε όσα περισσότερα υγιή πράματα μπορούμε: για τα όνειρα εκείνης της νύχτας, για τα οράματα του καλοκαιριού, για τις οάσεις της ζωής!

Το Κουτί της Πανδώρας - Η Μπουάτ του Καλλιτεχνείου
28/06/2013-19/07/2013, οδός Αθανασίου Χειλίου 16, Αχαρναί@Πέμπτη 04 Ιούλη & 11 Ιούλη & 18 Ιούλη
Θερινό Κινηματογραφικό Καφενείο
Ο θερινός κινηματογράφος κάτω απ' το αγιόκλημα και ανάμεσα στα γιασεμιά της αυλής του Καλλιτεχνείου, που μοιραστήκαμε τόσες βραδιές με τις εικόνες του από το Μάη κι έπειτα, ολοκληρώνεται με τρεις βραδιές χρωματισμένες από τον σπουδαίο Krzysztof Kieślowski (Κριστόφ Κισλόβσκι). Οι τρεις από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του (Μπλε, Λευκή, Κόκκινη) εμπνευσμένες χρωματικώς και θεματικώς από τα ιδανικά της Γαλλικής Επανάστασης (αποτυπωμένα στα τρία χρώματα της σημαίας της Γαλλίας), ιδανικά των σύγχρονων δημοκρατιών, αλλά -δυστυχώς- όχι δεδομένα αυτών, στο λευκό πανί του Καλλιτεχνείου!
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη στις 21.30
Είσοδος ελεύθερη!
*Οι προβολές των ταινιών έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δεν απαιτείται κανενός είδους εισιτήριο για την είσοδο στο χώρο ή για την προβολή. Τα πνευματικά δικαιώματα υπόκεινται στους δημιουργούς τους.

@Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013
Μουσικό Καφενείο
"Λίγο πριν το τελευταίο τέταρτο"
Δυο μέρες πριν το τελευταίο τέταρτο της σελήνης του Ιούνη, δυο νέοι μουσικοί καταθέτουν τη μουσική αλήθεια τους στην αυλή του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών. Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου στο πιάνο και η Κιάρα Κωνσταντίνου στο τσέλο σε μια βραδιά ορχηστρικής μουσικής λίγο πριν την πύρινη καρδιά του καλοκαιριού!
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη στις 21.00
Είσοδος ελεύθερη!

@Παρασκευή 05 Ιούλη 2013
Θεατρικό Καφενείο
Stand-Up Comedy
Η Νίκη Δουλγεράκη δεν πρόλαβε να κάνει μια περίληψη του show της, οπότε κι εμείς δεν ξέρουμε ακριβώς τι και πώς! Απλώς προσκαλούμε και ελπίζουμε να φύγουμε όλοι σώοι κι αβλαβείς!
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη στις 21.00
Είσοδος ελεύθερη!

@Παρασκευή 12 Ιουλίου
Ραδιόφωνο Καλλιτεχνείου
#Πάρτι του Ραδιοφώνου
Το Ραδιόφωνο Καλλιτεχνείου, ένα μήνα μετά τις δοκιμαστικές εκπομπές και λίγ πριν τις καλοκαιρινές διακοπές συγκεντρώνει τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς σε ένα μεγάλο πάρτι στην αυλή του Καλλιτεχνείου με μουσικές από τους ίδιους τους παραγωγούς και ζωντανή αναμετάδοση μέσω του ραδιοφώνου σα μια μεγάλη ζωντανή εκπομπή!
Προσέλευση από τις 19.00
Είσοδος ελεύθερη!

@Σάββατο 13 Ιουλίου
Παραμυθοαπόγευμα
Η Ηλέκτρα Νέγκα σε αφήγηση παραμυθιών για ακόμη μία φορά στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών!
Προσέλευση από τις 19.00

@Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
Μουσικό Καφενείο
"Τραγουδώ σημαίνει εμπνέομαι" - Πολιτικό τραγούδι
Δεν είναι πολιτικοποιημένο, είναι πολιτικό τραγούδι, είναι το τραγούδι που δεν ορίζεται από το περιεχόμενό του, ούτε από την εποχή του, αλλά από την ανάγκη που εκπληρώνει και εμπνέει. Μπορεί να είναι ερωτικό ή πολιτικοποιημένο, μελοποιημένη ποίηση ή δημοτικό, αρχαίο ή σύγχρονο, το πολιτικό τραγούδι είναι αυτό που εμπνέει κόντρα σε οποιουδήποτε είδους βία, φανατισμό ή προσηλυτισμό.
Προσέλευση από τις 19.00
Έναρξη στις 21.00
Είσοδος ελεύθερη!

#Χορηγοί επικοινωνίας: Εσείς!

0 σχόλια :