ΚΛΟΚΓΟΥΑΪΖ / #Μπερνάρντα Άλμπα / @Φθινοπωρινή Γιορτή 2013Σάββατο 19 Οκτωβρίου / #Θέατρο
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα
Ομάδα ΚΛΟΚΓΟΥΑΪΖ
@Αυτοσχέδιες Σκηνές "Βιτρίνες"
οδ. Αθανασίου Χειλίου                                                                    Έναρξη στις 20.00
Προσέλευση από τις 19.00 
Είσοδος ελεύθερη


Η ομάδα "ΚΛΟΚΓΟΥΑΪΖ" μετά την πρώτη εμφάνισή της με ένα ολιγόλεπτο χοροκινητικό project, επιστρέφει σε ανάλογο πλαίσιο στο ίδιο μέρος με μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα".
Στα πλαίσια της Φθινοπωρινής Γιορτής 2013 "...σαν φεστιβάλ" και της 2ης Συμβολικής και Καλλιτεχνικής Πεζοδρόμησης της οδού Χειλίου, η παράσταση αυτή ανεβαίνει σε παλιές, εγκαταλελειμμένες βιτρίνες, οι οποίες πλέον χρησιμοποιούνται ως ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ "ΒΙΤΡΙΝΕΣ" για δρώμενα, παραστάσεις, εκθέσεις, πρόβες και συζητήσεις.

Πότε
Σάββατο 19 Οκτώβρη 2013
στις 20.00 (προσέλευση από τις 19.00)
Πού
Αυτοσχέδιες Σκηνές "Βιτρίνες" στην οδό Χειλίου
Είσοδος ελεύθερη

Το έργο
Ο πατριάρχης της οικογένειας Μπεναβίδες μόλις έχει πεθάνει. Η χήρα γυναίκα του, η Μπερνάρντα, πλέον ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στο σπιτικό: ισχύει η θέλησή της και η διαταγή της είναι νόμος. Κανείς δε θα τολμήσει να καταργήσει αυτό το καθεστώς. Η μεγαλύτερη κόρη της -από άλλον γάμο- ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Πέπε. Η μάνα δε μπορεί να κλειδώσει και να φυλακίσει τις σκέψεις και τους πόθους των υπόλοιπων κοριτσιών.
Ένα έργο για τον ολοκληρωτισμό, μια ποιητική εικόνα της απολυταρχίας.

Η αφίσα
Ιδιαίτερη μνεία για την αφίσα γίνεται, διότι θεωρείται ως μέρος της όλης παράστασης. Πάνω κεντρικά και κάτω αριστερά εικονίζονται φράκταλ. Με τον διεθνή όρο φράκταλ (fractal, ελλ. μορφόκλασμα ή μορφοκλασματικό σύνολο) αλλά και σε πολλές επιστήμες ονομάζεται ένα γεωμετρικό σχήμα που επαναλαμβάνεται αυτούσιο σε άπειρο βαθμό μεγέθυνσης, κι έτσι συχνά αναφέρεται σαν "απείρως περίπλοκο". Το φράκταλ παρουσιάζεται ως "μαγική εικόνα" που όσες φορές και να μεγεθυνθεί οποιοδήποτε τμήμα του θα συνεχίζει να παρουσιάζει ένα εξίσου περίπλοκο σχέδιο με μερική ή ολική επανάληψη του αρχικού. Χαρακτηριστικό επομένως των φράκταλ είναι η λεγόμενη αυτο-ομοιότητα (self-similarity) σε κάποιες δομές τους, η οποία εμφανίζεται σε διαφορετικά επίπεδα μεγέθυνσης.
Έτσι, λοιπόν, και η αυταρχική οικογένεια ή ένας αυταρχικός μικρόκοσμος, όσο και να μεγεθυνθεί παρουσιάζει ένα ανάλογο σχέδιο με μερική ή ολική επανάληψη του αρχικού της, δηλαδή του ολοκληρωτισμού.

2η Συμβολική & Καλλιτεχνική Πεζοδρόμηση Χειλίου
Σε επέκταση της 1ης Συμβολικής & Καλλιτεχνικής Πεζοδρόμησης οδού Χειλίου ξανα-προχωρούμε σε ανάλογη κίνηση προωθώντας το ίδιο σκεπτικό:
- Σχηματισμός μιας Καλλιτεχνικής Οδού (καθώς η Χειλίου είναι αυτή που συνδέει άμεσα το ιστορικό κι εμπορικό κέντρο των Αχαρνών με το μέρος που βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών)
- Εφαρμογή της ήδη αποφασισμένης πεζοδρόμησης του δρόμου (μαζί με άλλους) σχηματίζοντας έτσι ένα δίκτυο, που μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση χώρων βιώσιμης κινητικότητας (ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, χώροι αστικού πρασίνου, χώροι δημόσιας δραστηριοποίησης)

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):
Καλλιντέρη Δήμητρα
Καλλιντέρη Εύη
Καρβούνη Μαρία
Κουνενή Χρύσα
Μαραγκούλια Εμελίνα
Παρασκευάς Σταμάτης
Χριστόφ Νατάσσα

Πρωτότυπη Μουσική:
Καραγιάννης Δημήτρης

Ήχος:
Μάντζιου Ζωή

0 σχόλια :