105 Μουσικά Καφενεία || 3,5 Χρόνια || 2011-2012Με αφορμή την προσεχή συναυλία του συγκροτήματος Rockamora στην Κόκκινη Σκηνή του Καλλιτεχνείου, γιορτάζουμε εκείνη τη βραδιά το 105ο Μουσικό Καφενείο, ήτοι 105η μουσική συναυλία - μουσική παράσταση (ζωντανή και με τον νόμο!) τα τελευταία 3,5 χρόνια (από το 2010 κι ύστερα)...(Δείτε εδώ την ανάρτηση για το 2010-2011)Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου:
Τριπλή Μουσική Συναυλία νεανικών συγκροτημάτων "Ζωντανά"
Πολύς κόσμος, πολλές φωνές, πολλά μουσικά όργανα, πολλή μουσική!
Ήταν ένα δυνατό άνοιγμα για τη δεύτερη περίοδο που άνοιγε το Καλλιτεχνείο (2011-2012) κι ο κόσμος το υποδέχτηκε ένθερμα...

*Πληροφορίες από το site

*Φωτογραφικό υλικόΠαρασκεύη 7 Οκτωβρίου:
Ζωντανό Jukebox στην Κόκκινη Σκηνή του Καλλιτεχνικού Καφενείου των Αχαρνέων
Τρεις μουσικοί της Μουσικής Ομάδας του Καλλιτεχνικού Καφενείου θα βρίσκονται επί σκηνής να παίξουν τα κομμάτια που θα ζητάτε εσείς!

Η επιτυχία της βραδιάς εκείνης δε βρισκόταν ούτε στον πολύ κόσμο, ούτε στις υπέροχες φωνές (αν και υπήρξαν!). Η επιτυχία και η ανάμνηση βρισκόταν στο "ανοργάνωτο" πλην πολυποίκιλο, αυτοσχέδιο και πρωτότυπο χαρακτήρα να παίζονται κομμάτι στη στιγμή (κάτι σαν "παραγγελιές")!

*Φωτογραφικό υλικό


Παρασκευή 11 Νοεμβρίου:
Μουσική Ροκ Συναυλία "Ζωντανά" με το σχήμα "Υπόστασις" στην Κόκκινη Σκηνή


11/11/11 || Μια από τις τρεις σπάνιες ημερομηνίες που ζήσαμε στο Καλλιτεχνείου (μαζί με το 10/10/10 και το 12/12/12) και που έμεινε στην ιστορία ως μια δυναμική συναυλία μιας μπάντας με πρόταση και φιλοσοφία!
Ταγμένοι στο DIY και στο ελληνόφωνο ροκ, οι Υπόστασις είναι μια πάντα που συναντήσαμε κι άλλες φορές (όπως και το φθινόπωρο του 2013 που έπαιξαν στην αυλή υπό βροχή!)...

Ο Φαύλος Κύκλος δεν ξεχάστηκε ποτέ κι έμεινε ως κομμάτι που μάθαμε απ' αυτούς!

*Φωτογραφικό Υλικό


Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου:
Η Μουσική Ομάδα του Καλλιτεχνικού Καφενείου των Αχαρνέων δίνει ξανά τη συναυλία που έδωσε στο Δημαρχείο στις 09 Οκτώβρη στα πλαίσια της εκδήλωσης της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών "Διατροφή & Υγεία" εμπλουτισμένη και σε τραγούδια και σε μουσικούς και σε ερμηνευτές!

Η πρώτη προσπάθεια να σχηματιστεί Μουσική Ομάδα στο Καλλιτεχνείου (Καλλιτεχνικό Καφενείο, ακόμη τότε!). Έγιναν δυο συναυλίες κι έπειτα για ακόμη 1,5 χρόνο οι συνθήκες κι οι εμπνεύσεις ζημώνονταν για να προκύψει τελικώς η ΜΟΚΑ (με πρώτη συναυλία τον Μάρτη του 2013!).
Ωστόσο, εκείνες οι μέρες έχουν μείνει στην μνήμη ως ημέρες με πολύ τραγούδι, πρόβες για να λειτουργήσουν στο φουλ οι καλλιτεχνικές ομάδες που μόλις άρχισαν να συστήνονται (όπως η ΘΟΚΑ).

*Φωτογραφικό υλικό (πολύ, πολύ πλούσιο)


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου:
Ο B.D.Foxmoor για μια μοναδική συναυλία στο Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων!!!
"Τελευταίο Μουσικό Καφενείο της Χρονιάς"

Ανακοινώθηκε κάπως έτσι (βλ. εδώ), μόλις δυο μέρες πριν την εμφάνιση! Μαζεύτηκε κόσμος, το Καλλιτεχνείο άνοιξε σε ένα ακόμη είδος μουσικής (έχουν παίξει στο Καλλιτεχνείο λαϊκά, κλασική, low bap, hip hop, blues, jazz, αφριακνική μουσική, rock, heavy metal, ελληνόφωνο ροκ, stoner... Τι άλλο;).
Λίγο πριν αλλάξει η χρονιά (η οποία προμηνυόταν υπέροχη) κλείσαμε με ένα πολύ ζεστό Μουσικό Καφενείο!

*Φωτογραφικό υλικό


Τρίτη 03 Γενάρη 2012:
2η Τριτοχρονιάτικη Μουσική Συναυλία με τους:
Αλεξόπουλο Αλέξη, Γιανναρά Νίκο, Δημητράκη Χρήστο, Μελετέα Ραφαήλ, Μελετέα Θωμά, Βενιέρη Γιάννη, Δάρδα Γιάννη, Ζορμπά Γιάννη, Μουστακάτου Λαμπρινή, Πανταζή Αλέξη, Τσαχιρίδη Μιχάλη!!!

Τα ξανάπαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση!
Δε γίνεται η Τριτοχρονιάτικη Συναυλία να μην μνημονευτεί κάθε χρονιά ως highlight για πολλούς λόγους!
Όσοι ήταν μαζί μας, σίγουρα καταλαβαίνουν!

Οι υπόλοιποι ρίξτε μια ματιά στο Φωτογραφικό υλικό


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012:
"Χωρίς Φως" μετά μουσικής των Γιώργου Προκοπίου και Κώστα Κωνσταντινίδη...!!!

Αν δεν έχετε ακούσει τους POEM δεν ξέρετε τη φωνή του Προκοπίου. Εμείς τον ακούσαμε και unplugged και full band με τους POEM (βλ. παρακάτω!).
Τότε είχαν καθιερωθεί και οι βραδιές χωρίς φως (λόγω ΔΕΗ, λόγω ατμόσφαιρας - το τερπνόν μετά του ωφελίμου!)... Σύντομα θα επαναληφθούν!
Ζεστή βραδιά!
Με δική της φωνή και μελωδία...

Δείτε και μόνοι σας: Φωτογραφικό υλικό 


Σάββατο 23 Ιουνίου 2012:
"Μουσικό Καφενείο Ζωντανά" με rock - metal ήχο με τους POEM

Ρίξτε μια ματιά και ακούστε εδώ και από κάτω (από το live στο Καλλιτεχνείο)Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012:
Μουσικού Καφενείου "Στης Πανδώρας το Κουτί" - Η μπουάτ ξυπνά στην αυλή του Καλλιτεχνικού Καφενείου Αχαρνέων
Μουσικό Καφενείο Ζωντανά - Πολιτικό Τραγούδι

Είπαμε να κλείνουμε με ατμόσφαιρα μπουάτ από το 12' και μετά. Το ξανακάναμε ακόμη πιο όμορφα (κι οργανωμένα) το 13'. Να 'μαστε καλά και εφέτος!
Μια βραδιά με κόντρες -στο φιλικό, πάντοτε!- (για το τι είναι πολιτικό τραγούδι) και με πολλή πολλή μουσική με ήχους που ξυπνούσαν κάθε κύτταρο (λαϊκός ήχος, ροκ ήχος, στίχος ερωτικός -κι εδώ ήρθαν οι κόντρες!!!)

*Φωτογραφικό υλικό

0 σχόλια :