THEMOKABAND... και λίγη ιστορία πριν τη σπουδαία μπάντα!!!

Δεκέμβρης 2011
Είχε ξεκινήσει η δεύτερη περίοδος (2010-2011) που λειτουργούσε από την ομάδα μας (έχουνε περάσει πολλές ακόμη ομάδες στα 20 χρόνια που λειτουργεί το Καλλιτεχνείο). Είχαμε αποφασίσει το δυναμικό που ενδιαφερότανε για το θέατρο, τη μουσική, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά να συγκεντρωθεί σε πυρήνες-ομάδες οι οποίες θα αποτελούσαν τις ΘΟΚΑ, ΜΟΚΑ, ΛΟΚΑ, ΕΟΚΑ. Ήταν αστεία, στην αρχή υπήρχε καζούρα για το πώς ακούγονταν, αλλά έτσι ξεκίνησαν (κι έτσι έμειναν).
Το 2011 έγινε η πρώτη προσπάθεια να συσπειρωθούν μουσικοί και να στήσουν τη Μουσική Ομάδα Καλλιτεχνικού Καφενείου Αχαρνέων (ΜΟΚΚΑ). Η Γαβριέλλα, ο Αργύρης, ο Χρήστος, η Γιώτα, η Ειρήνη, η Μάρση, η Ηρώ και άλλοι. Δόθηκε μια παράσταση στο Δημαρχείο (σε εκδήλωση της Αντικαρκινικής Αχαρνών) και δύο στο Καλλιτεχνείο με τραγούδια λαϊκά, έντεχνα και ροκ. Η ομάδα με αυτή τη σύσταση δε συνέχισε... Πολλά από τα παιδιά συνέχισαν σε μπάντες που δημιουργήθηκαν μετά (ή στην επόμενη προσπάθεια να σχηματιστεί η ΜΟΚΑ).Μάρτης 2013
Ενάμιση χρόνο αργότερα κι ενώ δεν υπήρχε εν τέλει ενεργή Μουσική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών (είχε αλλάξει πλέον όνομα και ο χώρος), ο Θοδωρής Υφαντής ανέλαβε τον συντονισμό και την ευθύνη της ταυτότητας της ΜΟΚΑ.
Με αλφαβητική σειρά οι Αλεξάνδρα (βιολί, φωνή), Γιώτα (φωνή), Δόμνα (βιολί, φωνή), Ζωή (κιθάρα), Θωμάς (ντραμς, φωνή), Πάνος Μπ. (κιθάρα), Παναγιώτης Π. (κιθάρα), Πέτρος (μπάσο), Ραφαήλ (σαξόφωνο, φυσαρμόνικα), Ταξιάρχης (κιθάρα), Νίκος (κιθάρα), Χρήστος (πλήκτρα) συνεργάστηκαν και δόμησαν την πρώτη μεγάλη (κι ήταν πραγματικά υπέροχη και μαγευτική!) συναυλία της ΜΟΚΑ. Ουσιαστικά τότε απέκτησε σάρκα και οστά το όραμα κι η επιθυμία να υπάρξει μια Μουσική Ομάδα στο Καλλιτεχνείο.

Ο κόσμος εκείνη τη βραδιά ξεπέρασε τους 250 και κατέκλησαν και τον μέσα χώρο και την αυλή. Ήταν Παρασκευή 15 Μαρτίου. Στις 21.28 άνοιξε η αυλαία και τα παιδιά έδωσαν παλμό στη βραδιά.

Αν δε μπορούμε να πούμε λόγω μετριοφροσύνης ότι ήταν το ομορφότερο Μουσικό Καφενείο των τελευταίων 3,5 χρόνων, σίγουρα είναι ανάμεσα στα 3 καλύτερα.
Ήχοι blues με μια ενορχήστρωση που περιελάμβανε και τα 12 παιδιά (και τις 4 κιθάρες!) ακούστηκαν και μάς μάγεψαν!

Από κει και πέρα η ΜΟΚΑ γινόταν όλο και καλύτερη!

Έδωσε μιαν ακόμη συναυλία στο Καλλιτεχνείο την Παρασκευή 31 Μαϊου (ανοίγοντας και κλείνοντας με τους ήχους την υπέροχη άνοιξη του 2013!).

Μια ομάδα αποδεικνύει ποια είναι, όταν ανοίγεται και προσπαθεί να βρει τα βήματα και το κοινό της πέρα από την κοιτίδα όπου δημιουργήθηκε. Σύντομα λοιπόν συμμετείχε σε συναυλίες μεγάλες και εκτός Καλλιτεχνείου:

- Κυριακή 16 Ιουνίου 2014, σε ανοιχτή υπαίθρια συναυλία στο Πάρκο Τρίτση στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος WATCH ART!
- Κυριακή 30 Ιουνίου 2014, στην 1η Καλλιτεχνική Πεζοδρόμηση οδού Χειλίου (για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών)
- Σάββατο 07 Ιουλίου 2013, στο Θέατρο Χυτήριο στο Low Bap Αντάμωμα, σε μια συναυλία που διοργάνωσαν οι Active Member και συμμετείχε πλήθος καλλιτεχνών (πέρα από τον χώρο του Low Bap).
- Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2013, στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, προσκεκλημένοι των Active Member στο "Τραγούδα μας να φύγει το σκοτάδι", συναυλία που συμμετείχαν μεταξύ άλλων και η Ελένη Βιτάλη, ο Γιάννης Κότσιρας κα.

- Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2013, στην πρώτη τους ανεξάρτητη μουσική παράσταση στο Θέατρο Χυτήριο.
- Πέμπτη 21 και Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013, έπαιξαν στο Καλλιτεχνείο μαζί με τους Νίκο Ξύδη, Βαλερία Κουρούπη και τους Apotihans για τη στήριξη ατόμων που το έχουν ανάγκη!


Η ΜΟΚΑ έθεσε της απαρχή της αισθητικής και της δημιουργικότητάς της στον χώρο του Καλλιτεχνείου! Ξεκίνησε να δημιουργεί, να ονειρεύεται και να σχεδιάζει στα τραπεζάκια, να προβληματίζεται πάνω στην Κόκκινη Σκηνή (πέρα από τη λάμψη των συναυλιών), να σκέφτεται και να οργανώνει και να είναι ένα ευχάριστο θέμα συζήτησης στην παρέα του Καλλιτεχνείου!

Όπως το ορίζει και η ίδια η φύση, όταν το λουλούδι τινάζεται και τα σποράκια του πέφτουν στη γη, να γεννηθούν νέα, δυνατά κι ίσως πιο όμορφα λουλούδια, έτσι κι η ΜΟΚΑ μετά το φθινόπωρο κρατώντας στο όνομά της την αρχή της ιστορίας της συνεχίζει ανεξάρτητα την δημιουργική της πορεία!

Το όνομα της μπάντας είναι THEMOKABAND και τώρα συνεχίζει τις ετοιμασίες για το δικό της υλικό και τις ηχογραφήσεις, ενώ δουλεύει ήδη για την επόμενη συναυλία της, την οποία πολύ σύντομα θα ανακοινώσει και για την οποία ανυπομονούμε να ξαναδούμε!!!
Η ΜΟΚΑ - THEMOKABAND απέδειξε πως αν κάποιος έχει το όνειρο και εργαστεί με πειθαρχία μπορεί να εκφραστεί μέσα απ' τη τέχνη που "γουστάρει"!
Αποτέλεσαν μεγάλη ένεση αισιοδοξίας και τώρα μεγάλο γιατρικό περηφάνιας για την Κοινότητά μας, που ξεκίνησαν από εδώ!
Δε συνεχίζουν μόνοι τους, όμως, γιατί θα είμαστε εκεί και θα τραγουδάμε (όταν μάθουμε τα τραγούδια τους, τα ολόδικά τους τραγούδια) τις λέξεις που διάλεξαν να ντύσουν τις νότες που εμπνεύστηκαν απ' τα πράγματα που έζησαν κι ονειρεύτηκαν!

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ ειλικρινές και με βαθειά πίστη στο όραμά τους!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις στιγμές που μας χάρισαν μέχρι στιγμής και για την χαρά και την περηφάνια που αναμένουμε να μας χαρίσουν στο μέλλον!

Παίδες να 'στε καλά, αγέροχοι κι ασταμάτητα δημιουργικοί και όμορφοι σαν άνθρωποι...!!!                                                                                                                                            Εκ μέρους της
                                                                                                                              Κοινότητας Εθελοντών
Καλλιτεχνείου των Αχαρνών
07.02.20140 σχόλια :