Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2014 || #Στιχώ & Θεατρικό Καφενείο & 2ος ΔΛΔΚΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2014 || #Logotechnio


Οι Παγκόσμιες Ημέρες κρατούν μιαν ημέρα. Ωστόσο, είναι μια σπουδαία αφορμή να αγγίξεις τα θέματα που θίγουν.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης δεν είναι μια αμελητέα ή άχρηστη ημέρα. Αφορά την ανάγκη μιας ειλικρινούς επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και την υπενθύμιση αρχών που πρέπει να τη διέπουν, όπως και τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Όπως τονίστηκε και συζητήθηκε για τον 2ο Διαδικτυακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Καλλιτεχνείου Αχαρνών (Ακαριαίο, βλ. εδώ) είναι σημαντική και σπουδαία η μεστότητα του λόγου, το σύντομο και ειλικρινές (αληθές και συνεπές στο εκάστοτε πλαίσιο μιας σχέσης) του τι λέγεται και ο σεβασμός απέναντι στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του άλλου.
Ο ελεύθερος λόγος που πρεσβεύεται μέσω μιας από τις μορφές του, όπως είναι η Ποίηση, είναι σημαντικός λίθος μιας δημοκρατικής σχέσης πραγμάτων: και καθίσταται σαφές ότι σε μια δημοκρατία το να ακούς είναι σημαντικότερο του να μιλάς κι ως εκ τούτου να είσαι ο δέκτης ενός ποιητικού μηνύματος είναι η πρώτιστη ανάγκη πριν (και αν τυχόν) τον εκφέρεις.

Με αυτές τις λίγες σημειώσεις προχωρούμε προς την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ως ακόμη μιαν ημέρα που υπενθυμίζει την ανάγκη έκφρασης κι εξωστρέφειας κι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Κι όπως πιστεύουμε: Η εξωστρέφεια θα σώσει τον κόσμο!

Την Παρασκευή 21.03 στο Καλλιτεχνείο θα λάβει χώρα Κινηματογραφικό Καφενείο.
Εκείνη την ημέρα θα ξεκινήσει η έκθεση στο κοινό του poster ποίησης, που θα απαρτίζεται από μιαν οπτικοποίηση αγαπημένων στίχων που έστειλαν όσοι επιθυμούσαν στο #Στιχώ, μια δράση που μοιραζόμαστε έναν αγαπημένο λόγο, σαν να μοιραζόμαστε ένα κομματάκι ψωμί ή ένα κομμάτι ζωής!
Την Κυριακή 23.03 θα παρουσιαστεί το έργο του Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα", μια ποιητική εικόνα της καταπίεσης, του φασισμού και της πατριαρχίας.
Τέλος, αφήσαμε για εκείνη την περίοδο την αποστολή των γραμμάτων που θα αποστείλουμε σε όλους τους διακριθέντες των δύο διαδικτυακών λογοτεχνικών διαγωνισμών μας. Γράμματα για την ανάγκη της έκφρασης, της δημιουργίας, της συνεργασίας και του πώς μπορούμε να φτάσουμε στον κόσμο πιο εύκολα. Γράμματα για την Παγκόσμια Επόμενη Μέρα Ποίησης.

Αν πιστεύετε πως μπορείτε να συμβάλετε σε αυτή την προσπάθεια επικοινωνήστε στο info@kallitechnio.org

0 σχόλια :