Περιοδικό || Επικαιρότητα: Συμβούλιο Νέων Δήμου Αχαρνών
Το παρακάτω κείμενο αναδημοσιεύεται από το Facebook Page του Συμβουλίου Νέων Δήμου Αχαρνών εδώ

Ποιοί είμαστε;
Η Αναστασία,η Ανδρομάχη,η Βάσια,η Βέρα,ο Αλέξανδρος,ο Γιάννης και ο Σταμάτης.

Για όσους δεν το γνωρίζετε,ας το ξεκαθαρίσουμε. Καμία δημόσια αρχή δεν κρυβόταν πίσω από την παρουσιαση της Κυριακής 16/03/2014,ούτε οργάνωσε την ομάδα στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο,ούτε προσπάθησε να το διαδώσει μέσω αυτού. Η παρέα παιδιών με τα ανωτέρω γραμμένα ονόματα το επιδίωξε με νύχια και με δόντια και από ότι φαίνεται,δεν τα πήγαμε διόλου άσχημα σε αυτό. Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος για αρχή! Αρκετοί ήταν και αυτοί που ενδιαφέρθηκαν.
Ας ξεκαθαρίσουμε επίσης πως δεν είμαστε εμείς το Συμβούλιο Νέων! Εμείς είμαστε μια ομάδα που ενδιαφέρθηκε τόσο πολύ για "μια φωνή",για μια δράση,για μια αλλαγή,που βλέπετε...ασχολείστε πλέον με το θέμα "Νέοι και τόπος". Διαβάζετε κείμενο σχετικά με μια κίνηση νέων. Ταρακουνήσαμε;! Ή μήπως ονειροβατούμε;! Δεν μείναμε σε επιθυμίες και λόγια,αλλά προχωρήσαμε σε πράξεις.Αναζητήσαμε την ουσία! Και αυτήν αναζητούμε!

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν διάλεξη σε Χαρβαρντ,ωστόσο δώσαμε την μάχη μας,με τα μέσα που είχαμε,με τις ιδέες που είχαμε,με τον τρόπο που είχαμε.(Αλλά την δώσαμε! Δεν μείναμε σε γκρίνιες και λεπτομέρειες.)
Τα "όπλα" μας...ένας χώρος φιλόξενος που μας δόθηκε για λίγες ώρες,οργάνωση στον τρόπο παρουσίασης από εμάς τους ίδιους,βάσει εμπειριών από τις σχολές μας και τους εθελοντικούς οργανισμούς που συμμετέχουν πολλοί από εμάς. Βλέπετε δεν καθόμαστε περιμένοντας δημοτικές εκλογές για να ξεφυτρώσουμε. Δρούμε,το ίδιο ελπίζουμε για όλους τους νέους του τόπου. Το γεγονός πως βλέπετε τώρα να αρχίζουμε την δράση μας-εν μέσω προεκλογικής περιόδου-οφείλεται στο οτι εδώ και πάρα πολύ καιρό τρέχαμε με την γραφειοκρατική διαδικασία. Ένα χρόνο σίγουρα. Ξέρετε πολλούς που θα το έκαναν;!
Τέλη Γενάρη πάρθηκε η απόφαση και αρχές Μαρτίου ήμασταν ήδη έτοιμοι. Χρειάζονταν μονάχα προώθηση δυο εβδομάδων ώστε να γνωστοποιηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους και να παραστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Σίγουρα,δεν μας δόθηκε μεγάλη σημασία κατά τις διαδικασίες έναρξης. Πολλά προβλήματα στην δομή. Τα αναγνωρίζουμε. Κάνουμε όμως το κατα δύναμιν. Δεν είμαστε νομικοί για να ξέρουμε τις διαδικασίες επακριβώς. Ζητήσαμε βοήθεια. Πήραμε όση δόθηκε. Δώσαμε όμως το μέγιστο. Τι να κάναμε;! Να το αφήναμε στο έλεος της γραφειοκρατίας και αδιαφορίας;! Οχι! Κινηθήκαμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Η ουσία των δράσεων μας ήταν ένα ενεργό Τοπικό Συμβούλιο Νέων στον Δήμο μας. Καταλήξαμε λόγω διαδικασίας σε Συμβούλιο Νέων. Ίδιος σκοπός με ΤΟΣΥΝ όμως άλλη ονομασία. Τώρα εξετάζουμε,σε συνεργασία με το Δημαρχείο πλέον,τις πιθανές κινήσεις. Θα ενημερωθείτε όταν ενημερωθούμε κι εμείς. Προς το παρόν περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη.
Ως επτάδα,δεν σταματάμε εδώ! Συνεχίζουμε.Είστε μαζί μας ή στέκεστε στην άκρη προδικάζοντας το τέλος;! Εμείς προτιμούμε να δώσουμε μια μάχη πάντως!
Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε μια πραγματικότητα έτη φωτός μακριά από τα όνειρα μας για την πόλη. Αγανακτήσαμε με πολλά από αυτά που μας περιβάλλουν καθώς πιστεύουμε πως η νεολαία,αξίζει νιάτα και δεν είναι απλά ένα διαμετακομιστικό στάδιο προς την αδρανοποίηση που φέρνει η μεγαλύτερη ηλικία.Πιστεύουμε πως όλοι μας,ένας προς έναν,φέρνουμε την αλλαγή. Και το αστείο είναι πως τέτοια όνειρα και τέτοιες δράσεις δεν πραγματοποιούνταν τόσο καιρό από σπουδαστές ανθρωπιστικών αντικειμένων...η πλειονότητα μας θα βγούμε οικονομολόγοι σε λίγα χρόνια. Γιατί λοιπόν εμείς δεν διστάσαμε να δώσουμε θάρρος στα ονειρά μας για το αυριό,ενώ άλλοι όχι;! Με αυτό το ερώτημα επιθυμούμε να σας δείξουμε πως καμία σημασία δεν έχει το αν σπουδάζεις κάτι τεχνοκρατικό,όπως τα οικονομικά, ή κάτι άλλο ή και αν δεν σπουδάζεις τίποτε...τις ιδέες τις έχεις! Γιατί να μην επενδύσεις σε αυτές;! Τι φοβάσαι;
Μετά από την δράση της Κυριακής προστίθενται και άλλα ενδιαφέροντα άτομα στην παρέα μας. Θα ελέγξουμε τις αντοχές τους και θα σας ενημερώσουμε για τα νεότερα μας. Αν επιθυμείτε πάντως να μπείτε στην παρέα μας,είμαστε ανοιχτοί.

Πιστεύουμε στην πόλη μας!
Ας μην επιτρέψουμε στις δυσκολίες να σβήσουν την φλόγα μέσα μας!

Υ.Γ. Θέλουμε να μην χρωματιστεί η όλη μας προσπάθεια. Ιδεολογίες και προσωπικά "πιστεύω" σαφώς και υπάρχουν και θα υπάρξουν,όμως το όλο εγχείρημα έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να ξεφύγει από τέτοιου είδους σκοπιμότητες. Με την βοήθεια όλων,ελπίζουμε σε μια ανάλογη στάση και στο μέλλον.

0 σχόλια :