17.05 || #Μουσείο_Μέλλοντος || _ΚΑΤ_ΑΓΡΟΥΣ_ΦΕΣΤΙΒΑΛ.Σάββατο 17 Μαϊου
Ώρα: 11.30

#Μουσείο_Μέλλοντος
Το μουσείο ως χώρος έμπνευσης || Το μουσείο ως κιβωτός πρακτικών και συμπεριφορών

Το _ΚΑΤ_ΑΓΡΟΥΣ_ΦΕΣΤΙΒΑΛ. αποτελεί ένα σύνολο δρωμένων, δράσεων και δρώντων πολιτών για τον δημόσιο χώρο, την έντεχνη μνήμη και την πρωτοβουλία.
Ο δημόσιος χώρος καθίσταται κεντρικό σημείο αναφοράς της δημιουργίας και των συναντήσεών μας και ως σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας προσπαθούμε να επενεργήσουμε πάνω του με τα μέσα που διαθέτουμε, με σεβασμό και με προοπτική!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18.05) στις 17 Μαϊου διοργανώνεται ένα εργαστήρι για το Μουσείο Μέλλοντος στο Καλλιτεχνείο Αχαρνών. Αυτό δε σημαίνει μοναχά πώς θα θέλαμε να είναι το μουσείο στο μέλλον, αλλά πώς μπορούμε να σώσουμε το μέλλον μέσω των μουσείων μέσω πρακτικών και συμπεριφορών που θα πάρουν έμπνευση από τον χώρο οποιουδήποτε μουσείου. Τα παιδιά θα προτείνουν, θα συζητήσουν, θα "φτιάξουν" το δικό τους μουσείο και θα αποτελέσουν τον πυρήνα έμπνευσης για κάτι "νέο" στις Αχαρνές!

Στο Καλλιτεχνείο Αχαρνών παιδιά προτείνουν, συμβουλεύουν και φτιάχνουν το concept ενός μουσείου.
Μέσα από παιχνίδι ρόλων κι ερωταποκρίσεων οι μικροί μας φίλοι γίνονται οι manager ενός νέου μουσείου, ενός μουσείου μέλλοντος μέσα από το οποίο το μέλλον θα σωθεί!
Μικρά παιδιά προτείνουν, εμπνέουν, σχεδιάζουν και μανατζάρουν ένα νέο μουσείο, που όπως ΑΠΑΙΤΕΙ το όνομά του (από τις Μούσες) είναι ένα πλαίσιο έμπνευσης.
Γίνεται να υπάρξει ένα "Υπαίθριο Μουσείο Περιπάτου" στις Αχαρνές;
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

*Δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται δεκτές ως και την Κυριακή 11 Μαϊου
(εκτός κι αν έχει συμπληρωθεί πλήρως το τμήμα ενδιαφέροντος!)#KatAgrous_Festival                    #KallitechnioΧορηγός Επικοινωνίας0 σχόλια :