Περιοδικό || Μπλογκ Ιχνηλασίας: Μανδάμ Φίγκαρο, μια γυναίκα με παράπονα, εσείς!

Γράφει ο Γιώργος Καββαδίας

«Ο Freducino λιώνει στο ποτήρι στη θέα του ηλίου. Το wifi (γουίφι, για να μιλάμε σωστά ελληνικά) γεμίζει τις γραμμές της συσκευής σου, και το γκομενάκι δίπλα, με υγρό χειλάκι, σου κάνει τη δύσκολη.» Πακέτο! Υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

Το ξέραμε εξ’ αρχής. Η σχιζοφρένεια χτυπάει την πόρτα τουλάχιστον μια φορά στον καθένα. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία. Τα θύματα περιμένουν στη γωνία. Οι θύτες κοιτούν λάγνα και δημιουργούν Plan C. Έτσι για να ’χουμε εναλλακτικές βρε παιδί μου.

Και ναι, και όχι, και μπορεί, και δε θέλω, και… ΜΗ Μ’ ΑΚΟΥΜΠΑΣ! Κοίτα, ας τα πάρουμε από την αρχή. Σημείο Α, σημείο Β. Το ένα ασκεί μία έλξη στο άλλο και τελικά, «ζντουππππ», κολλάνε! Αν επιχειρήσεις να τα χωρίσεις θα υπάρξει αντίσταση. Πότε λοιπόν αυτή η σύνδεση σπάει; Όταν το μαγνητικό πεδίο εξασθενήσει ή εφαρμοστεί έλξη ισχυρότερη της αρχικής, από την αντίθετη πλευρά.

Μέχρι όμως να διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί αυτό το connection, πρέπει να περάσουν οι πειρασμοί του Jesus, οι άθλοι του Hercules, ο λαβύρινθος του Μινώταυρου -ελπίζοντας να μην στην κάνει η «Αριάδνη» με τον «Διόνυσο»- και γενικά όλες οι δοκιμασίες που έχεις κατά νου…

Εντάξει, δε λέω, καλό και το «παιχνίδι», αλατοπίπερο, ρίγανη, δάφνη και τα τοιαύτα, αλλά κάποια στιγμή, ακόμη και τα παιδάκια βαριούνται το ίδιο παιχνίδι. Θέλουν κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Ναι, συμφωνώ πως αυτή η σύγκριση δεν εφαρμόζει 100%, αλλά αυτή μου άρεσε!

Έτσι λοιπόν, φίλε και φίλη, σου αρέσει που σε φλερτάρουν, και σε ποιον δεν αρέσει βέβαια;! Και περνάει ο χρόνος και το φλερτ μένει εκεί, γιατί μπορεί όντως να επιθυμούν και οι δύο μεριές να μείνει εκεί, ή μπορεί κάποιος να στήνει φράγματα. Τα στήνει ελπίζοντας ο δεύτερος να τα γκρεμίσει. Ωραία τακτική δε λέω, όταν όμως αυτό επαναλαμβάνεται, μην εκπλαγείτε αν δείτε τον «κατεδαφιστή» πάνω σε γερανό, ημίγυμνο, τραγουδώντας το «Wrecking Ball(s)» από αυτά που θα του ’χουν σπάσει…

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες όταν το status (όχι του φατσοβιβλίου) μιας σχέσης είναι στο φλερτ. Δύο από αυτούς είναι η αντίληψη και η υπομονή. Αν δεν αντιληφθείς έγκαιρα λοιπόν πως το πράγμα δεν τραβάει, ή ότι σε εκμεταλλεύονται, δεν θα αρχίσει να μειώνεται και η υπομονή σου. Άρα θα μείνεις για πάντα εκεί κολλημένος να προσπαθείς να πείσεις τη Ραπουνζέλ να σου πετάξει την αλογοουρά της να σκαρφαλώσεις, κι ύστερα να κόψει με το ψαλίδι το μαλλί για να γκρεμοτσακιστείς!

Αν βέβαια είσαι από εκείνους που ερωτεύονται στο τάκα-τάκα, οι παραπάνω παράγοντες πολλαπλασιάζονται με τον συντελεστή 0,000001 και το αποτέλεσμα που βγαίνει μετά βίας συμβάλλει στο να γκρεμοτσακιστείς! Είσαι ικανός να δημιουργήσεις τον spidermanμε έναν ηθοποιό που ακόμη δεν ξέρουμε αν θα είναι φλώρος, και να αναρριχηθείς σαν αράχνη στο μπούστο της. Πωπω αηδία!

What’s the point here? Δε γουστάρεις ρε παιδί μου; Πες το ξεκάθαρα. Μη μιλάς με γρίφους γερόντισσα, 1+1 κάνουν 2, όχι 68496+126357-195863+1012=2! Δε με αφορά αν θα στεναχωρηθείς εσύ, ή αν θα νιώσεις άσχημα, δηλαδή για μια φορά σκέψου και τον άλλο τον ταλαίπωρο που ελπίζει σε κάτι. Σπάσε τα δεσμά του και άσ’ τον να φύγει στο κάτω-κάτω. Τώρα βέβαια, αν του το πεις και δεν το καταλάβει, πρόβλημά του, αλλά μην τυχόν και τον εκμεταλλευτείς, γιατί πάλι θα χρειαστεί να σε κράξω και δεν κάνει μέρες που ’ναι. Όοοοχι, θα σε κράξω! Έτσι μετά του δίνεις ελπίδα και λες στις φίλες σου, «Βρε κορίτσια έχει γίνει στενός κορσές. Του είπα ότι δεν τον θέλω αλλά αυτός εκεί. Λέτε να φταίει που όταν δεν μπορείτε εσείς να βγούμε βγαίνω μαζί του;». Ζωάδι!

Δεν υπάρχουν κυνηγοί, μας λένε. Εγώ να σου πω τον τελευταίο μήνα όλο αφίσες τους βλέπω στη δουλειά. Είμαστε κοντά στη φύση κ.τ.λ. Πάνε και ξεσπάνε στα πουλάκια να πούμε. Α δεν εννοείς αυτούς; Ε ποιους; Αααααα! ΟΚ ΟΚ, το ’χω! Δεν σας κυνηγούν οι άντρες, δεν σας φλερτάρουν. Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, πρέπει να κάνω ένα clarification, άλλο «πέσιμο» και άλλο «φλερτάρισμα». Το πέσιμο καλώς ή κακώς έχει αποκτήσει την έννοια του άσχημου τρόπου προσέγγισης ενός ανθρώπου.

Αρχικά δε συμφωνώ πως δεν υπάρχουν κυνηγοί. Το ότι μπορεί να μην σας έχουν κυνηγήσει, δε σας έχει βάλει σε σκέψεις; Φυσικά και σας έχει βάλει. Αλλά το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι «Μήπως δεν είμαι ωραία; Το φόρεμα της διπλανής μου είναι καλύτερο! Γαμώτο δεν έπρεπε να φορέσω αυτό το τακούνι!». Το ότι μπορεί το στυλ σας να έχει κάτι που τρομάζει τον άλλο; Το ότι μπορεί απλά να μην έτυχε ή να μην το προσέξατε καν;

Είναι που ψάχνεσαι και το δείχνεις. Είναι που έρχονται και σε φλερτάρουν ή στην πέφτουν αλλά δεν θες κανέναν. Ναι κανέναν! Γιατί εσύ θες τον ένα, τον μοναδικό, που έχει το πηγούνι του πιγκουίνου της Μαδαγασκάρης και το αποχαυνωμένο βλέμμα της γάτας σου. Έτσι εσύ καρφώνεσαι στον Τύπο Α. «Αχ τι ωραίο παλικάρι! Να σε σφίξει στα μπράτσα του και να λιώσεις». Ο Τύπος Α όμως, μάλλον σε έχει χεσμένη κι εσύ είσαι να φουντάρεις από το παράθυρο πίσω από τον barman, ισόγειο! Τα κερασμένα ποτά δίνουν και παίρνουν από τους επίδοξους παρτενέρ και το αλκοόλ στο αίμα σου σε οδηγεί για ύπνο. Αυτό λοιπόν, εκτός από το ότι καταστρέφει εσένα, απογοητεύει και εκείνους που σου δίνουν σημασία. Κυνηγοί λοιπόν υπάρχουν και δε σημαδεύουν μόνο πουλάκια :P Ανοίχτε τα στραβά σας!

Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση που είναι η αγαπημένη μου. Η περίπτωση που οι ματιές δίνουν και παίρνουν ανάμεσά σας. Και τελικά παίρνει το θάρρος να κάνει το μεγάλο βήμα να έρθει να σου μιλήσει. Αυτό που αντιμετωπίζει; Μια παγοκολόνα που με το ζόρι γυρίζει το κεφάλι της για να μη δείξει εύκολη. Ρε πας καλά; Να μιλήσετε ήρθε ο άνθρωπος, να γνωριστείτε, κι αυτό αν το θες. Αν δεν το θες, γυρνάμε στα αρχικά που αναφέραμε για τα ξεκαθαρίσματα. Δε σου πα να πας να κλειστείς στην τουαλέτα μόνη σου (ή με τις φίλες σου) μαζί του, αλλά μίλα του. Πριν που ήταν μακριά τον είχες γδύσει με τα μάτια σου και τώρα το παίζεις υπεράνω;;;

Πού καταλήγουμε μετά από όλα αυτά; Είναι πολύ απλό, μην εξαντλείτε την υπομονή του άλλου και όταν σταματάει να σας διεκδικεί αρχίζετε τις γκρίνιες, «δεν υπάρχουν σωστοί άντρες» κ.α. Είπαμε να ψηθεί το πράγμα, αλλά όχι και κάρβουνο! Μην γενικεύετε τα παράπονά σας για έναν άντρα που δεν σας την έπεσε ποτέ –στο κάτω-κάτω μπορεί να μην ήσασταν του γούστου του-, «Δεν κυνηγάνε φιλενάδα οι άντρες πλέον», «ΔΕΝ μου αρέσεις, γιατί να σε κυνηγήσω;;;». Ξεκινήστε να ρίχνετε λίγο τη μυτούλα σας, γιατί ιδίως στην Αθήνα, έχει ανακηρυχτεί νέος πύργος της Βαβυλώνας. Αν δε σας αρέσει ο κόσμος σε ένα μαγαζί απλά μην ξαναπάτε, υπάρχουν τόσες επιλογές και τόσοι μαγαζάτορες που παλεύουν να ζήσουν. Μιλάτε ξεκάθαρα, όχι με αινίγματα, γρίφους, σταυρόλεξα, sudokuκαι κύβους του rubik. Ορίστε μας!

Και αυτά είπαμε, μέχρι να μπεις στη σχέση. Αφότου μπεις έχουμε άλλα, τα οποία θα τα συζητήσουμε σε κάποια άλλη συνεδρία μας.

*Να σημειώσω πως τα περισσότερα από αυτά που αναφέραμε, εφαρμόζονται και στα δύο φύλα.

Πηγή φωτογραφίας http://cdn.sheknows.com/

0 σχόλια :