Σχέδιο_Σχεδία || #Memory_Art || _ΚΑΤ_ΑΓΡΟΥΣ_ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

Edited 
Πρωτότυπο έργο: Άγ. Ιωάννης Πρόδρομος του Χρ. Τσεβά
Δημοτική Πινακοθήκη Χρήστος Τσεβάς


Κυριακή 04 & 25 Μαϊου, 15 & 29 Ιούνη
Ώρα: 11.00

Σχέδιο_Σχεδία || #Memory_Art
4 ημέρες συνάντησης ζωγράφων για την αποτύπωση του παρόντος

Το _ΚΑΤ_ΑΓΡΟΥΣ_ΦΕΣΤΙΒΑΛ. αποτελεί ένα σύνολο δρωμένων, δράσεων και δρώντων πολιτών για τον δημόσιο χώρο, την έντεχνη μνήμη και την πρωτοβουλία.
Ο δημόσιος χώρος καθίσταται κεντρικό σημείο αναφοράς της δημιουργίας και των συναντήσεών μας και ως σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας προσπαθούμε να επενεργήσουμε πάνω του με τα μέσα που διαθέτουμε, με σεβασμό και με προοπτική!

Με σχεδία το σχέδιο και με θέμα την χρήση της ζωγραφικής για να σωθούν τοπία, μέρη και κτίσματα και άνθρωποι της πόλης προσκαλούνται ζωγράφοι σε τέσσερα διαφορετικά σημεία των Αχαρνών για να σχεδιάσουν - χαράξουν στην μνήμη του χαρτιού μέρη που θα χαθούν με το πέρασμα του χρόνου.

Εμπνεόμενοι από το έργο του ντόπιου λαϊκού ζωγράφου - αγιογράφου, Χρήστου Τσεβά, προχωράμε ένα βήμα παραπέρα και προσκαλούμε όλους όσοι επιθυμούν με τη τεχνική τους, την (προ)οπτική τους, το χέρι, το μολύβι, το πινέλο τους να καταγράψουν τη στιγμή που αντικρίζουν ένα μέρος και να το θέσουν στη διάθεση των επόμενων γενεών μέσω της τέχνης της ζωγραφικής.

Χωρίς συγκεκριμένη τεχνοτροπία ή υλικά το μόνο που ζητείται είναι η έμπνευση του σχεδιαστή - ζωγράφου από το μέρος που έρχεται σε επαφή αποτυπωμένη σε γραμμές, χρώμα, σχήμα, μορφή. Δεν ζητείται η ακριβής μεταφορά ενός κτίσματος ή μιας τοποθεσίας σε χαρτί, αλλά να σωθεί μέσα από την οπτική του ζωγράφου στο χαρτί... κι αυτό το χαρτί να μη χρειαστεί να τσαλακωθεί σε καραβάκι χειροποίητο για να ταξιδέψει στο μέλλον!

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Τα μέρη θα ανακοινώνονται
τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την κάθε συνάντηση,
η διάρκεια της οποίας θα είναι το μέγιστο 3 ώρες (11.00-14.00)

*Οι συμμετέχοντες 
θα μπορούν μετά τη μαζική συγκέντρωσή τους στο μέρος που έχει οριστεί
να το επισκεφθούν ξανά για επιπλέον έμπνευση, μετρήσεις, προσχέδια.
Τα τελικά σχέδια θα εκτεθούν σε έκθεση το φθινόπωρο του 2014.#KatAgrous_Festival                    #KallitechnioΧορηγός Επικοινωνίας


0 σχόλια :