2Μ || Μουσείο Μέλλοντος || Αποτέλεσμα: Περίπατος ΑχαρνώνΤο Σάββατο 17 Μαΐου μία ακόμη δράση του _ΚΑΤ_ΑΓΡΟΥΣ_ΦΕΣΤΙΒΑΛ. ήταν το "2Μ || Μουσείο Μέλλοντος", όπου τα παιδιά πρότειναν το δικό τους μουσείο και μέσα από συζήτηση & δραστηριότητες το "τοποθετήσαμε" αρχικά στον δημόσιο χώρο.
Ένα Υπαίθριο Μουσείο, λοιπόν, ένας Περίπατος Αχαρνών με 1,7 χμ χώρου βιώσιμης κινητικότητας (ποδήλατα, πεζοί, αναπηρικά αμαξίδια) με σταθμούς στην Γέφυρα (επί της Φιλαδελφείας), την Κεντρική Πλατεία Αγίου Βλασίου & τον Ρόμβο (ΙΛΕΑ, Δημοτική Πινακοθήκη, Αρχαίο Θέατρο, Καλλιτεχνείο) και την πλατεία Καράβου, όπου θα μπορούν να επέμβουν οι εθελοντικές ομάδες των Αχαρνών (και όχι μόνο!) με μόνιμες παρεμβάσεις ή δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, ενοποιώντας κεντρικά και σημαντικά σημεία-μνημεία των Αχαρνών δίνοντας προβάδισμα στον άνθρωπο και την φύση.

Σαφώς και δεν συζητήθηκε έτσι το όλο θέμα!
Ξεκινήσαμε τη συζήτηση με το τι μας λείπει στην πόλη.
Από χώρους παιχνιδιού και πράσινο μέχρι πισίνες και λούνα παρκ ακούστηκαν. Λίγο μεγαλύτερα παιδιά σκέφτηκαν πως θα έπρεπε να είναι σε κεντρικό σημείο και προσβάσιμο από λεωφορεία, τρένο, αυτοκίνητο.
Αργότερα τους "πετάξαμε" την ιδέα ενός μεγάλου Περίπατου και κάποια το παραλλήλισαν με το Θησείο. Σαφώς και όχι τόσο μεγάλο, αλλά σίγουρα με αρκετές προοπτικές. Βάλαμε λίγα δεντράκια απ' τη μια μεριά, λίγα φώτα απ' την άλλη (ειδικά στην Κωνσταντινουπόλεως που δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός), βάλαμε καλοφτιαγμένα πεζοδρόμια, βάλαμε κι ειδική σήμανση -απ' όλα είχε η φαντασία μας!

Εν τέλει κάτι φτιάξαμε και σίγουρα νιώθουμε πολύ περήφανοι με το Τμήμα Διαδραστικών Τεχνών (τμήμα για παιδιά κάθε Πέμπτη στις 18.30). Και σίγουρα αυτό ετοιμάζεται για επίσημη πρόταση!

Είσαι μαζί μας;;;


0 σχόλια :