Περιοδικό || Μπλογκ Ιχνηλασίας: Εκλογ-ικευτείτε


Γράφει ο Γιώργος Καββαδίας

Μετά από τις τελευταίες περιπέτειες, επιστρέψαμε! Μην δοκιμάσετε να τηγανίσετε λουκουμάδες χωρίς μπλούζα… καήκατε! 

Οι εκλογές πέρασαν, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και όλο αυτό γράφτηκε στη σύγχρονη ιστορία, θα μπορούσαμε να πούμε. Κλασικά οι τηλεοράσεις έλεγαν το μακρύ τους και το κοντό τους, κυρίως το δεύτερο. Η αποχή για άλλη μια φορά είχε την τιμητική της αλλά κανείς δεν τη σχολίασε, κι έτσι έμεινε παραπονεμένη να κλαίει στη γωνίτσα της.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, είχαμε κάποια κόμματα που πέσανε σοβαρά, ελπίζω να μη χτύπησαν, κάποια άλλα που ανέβηκαν, με πιο σοβαρή την άνοδο της «αράπικης» οργάνωσης και άλλα που έμειναν σταθερά.

Την επομένη, διαβάσαμε και τη δήλωση του μέγιστου σκεπτικιστή του τόπου, του κου. Λιάγκα, ο οποίος μας ενημέρωσε πως οι ψοφοφόροι της χρησύς αβγής δεν είναι όλοι φασίστες, αλλά θέλανε να δώσουν ένα μήνυμα, (χ)SMS υποθέτω εννοούσε, προς τους κυβερνώντες. Δεν το δέχομαι, αλλά έστω ότι πιστεύω πως όσοι ψόφισαν χρησύ αβγή το έκαναν για να στείλουν ένα μήνυμα και δεν είχαν what’s up. Και έστω ότι στις επόμενες εκλογές π.χ. παίρνουν κι άλλοι την ίδια απόφαση. Τότε τι; Ξαφνικά τα βραστά αυγά θα μπουν κάτω από τις μασχάλες μας και η χρησύ αβγή θα γίνει κυβέρνηση (φτου κακά!). Τι θα πουν τότε όλοι εκείνοι που δεν ήταν, και καλά, φασίστες αλλά θέλανε να δώσουν ένα μήνυμα; Ξέρεις δεν ελέγχεται αυτό. Η δική σου ψόφος θα ενωθεί με του δίπλα και του παραπέρα και ποιος ξέρει πού θα σταματήσει! Τα "μογγολάκια" λοιπόν βγήκαν τρίτο κόμμα από τις ψήφους των πιθήκων, αυτό μπορεί να με στείλει... Κανένα ελαφρυντικό!

Οι δυσφημιστικές καμπάνιες έδωσαν ρεσιτάλ σκηνοθεσίας και πρωτοτυπίας για άλλη μια φορά! Πάμε να κάνουμε ένα πέρασμα από τις σημαντικότερες…

Η νέα «δικτατορία» έφερε νέες επενδύσεις στη χώρα και πολλούς τουρίστες για να πηγαίνουμε με τις γυναίκες τους! Μας σκέφτονται βρε τα παιδιά!
Ο ΣΥΡΙΖΑς μας έβγαλε μονομιάς από τα μνημόνια. Ένα λαθάκι κατ’ εμέ, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν αυτοί που ανέφερα πιο πάνω και κατάφεραν να κρατηθούν στη δεύτερη θέση του grand prix.
Τα αβγά που δεν έσκασαν στα μούτρα κάποιου, διέλυσαν το σάπιο σύστημα, του οποίου μέρος έχουν γίνει κι εκείνοι, απολαμβάνοντας το δωρεάν marketing του τύπου, και την ξινισμένη αμερικάνικη πίτα. Έχουν ορέξεις οι νταβραντισμένοι ναύτες. Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!
Το ποτάμι στο διάβα του, τους πήρε όλους και τους σήκωσε… Παππούδες, γιαγιάδες, κοπελιές και αγοράκια σαν τα κρύα τα νερά, απέκτησαν και πάλι σεξουαλική ζωή με την κάλπη…! Οπότε όσοι βρήκατε χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, ίχνη γεννετικών υγρών και βοηθημάτων, ελπίζω να μην τρομάξατε!
Τέλος, η αγάπη μου! Αυτό το γκομενάκι από τη διαφήμιση της ελιάς –από τη μάπα του Σημίτη- που μας έδινε μαθήματα, ναι καλά ακούσατε, μαθήματα συμπεριφοράς! Γιατί φίλοι μου, όσο εμείς ήμασταν στους αγανακτισμένους μαζί με τόσο κόσμο, η Ελιά προσπαθούσε να διαπραγματευτεί. Και εμείς επειδή είμαστε χαζοί και κολλημένοι δεν το καταλάβαμε. Γιατί η Ελιά είναι εκείνη που θα μας βγάλει από τα μνημόνια που μας έβαλε…! Όπως είπε ένας φίλος, «Ε ναι ρε συ, αφού αυτοί ξέρανε πώς να μπούμε λογικά θα ξέρουν και την έξοδο».
Για το ΚΚΕ δεν έχω να πω κάτι, δεν άλλαξε τίποτα. Από την τελευταία φορά. Τουλάχιστον δεν κάνει κωλοτούμπες, κάτι είναι κι αυτό.
Έξυπνο πάντως το τρικάκι της ελιάς και του μακεδονομάχου κου. Βενιζέλου. Σου λέει, ας εκσυγχρονιστούμε, «ΠΑΣΟΚ, tres banana! Θέλουμε κάτι πιο πιασάρικο, να χτυπήσουμε τον Έλληνα στη φλέβα και να του πιούμε όσο αίμα του έχουμε αφήσει». Ελιά, αυτό είναι! Ελαιόλαδο, ελιές στη σαλάτα, ιερό φυτό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Και πήγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες και ίσως κάποιοι πολύ νέοι και βλέπουν στο ψηφοδέλτιο Ελιά -ποιος να κάτσει να δει το Logo του ΠΑΣΟΚ από κάτω- τους εμπνέει ρε παιδί μου μια εμπιστοσύνη. Τρώνε ελιές από νιάνιαρα, εδώ θα κολλήσουν! Τσουπ και το ρίχνουν εκεί! Να πάρε νούμερο να ’χεις!

Και σκάει τηλέφωνο από τη γιαγιά στο νησί, και μου λέει δε θυμόμουν τι μου είχες πει να ψηφίσω στις «βολευτικές» το 2012, και έτσι είπα να ψηφίσω Ελιά. Χαμπάρι δεν είχε πάρει ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ. Oh god why? Τόσο καιρό την εταιρεία την ξέρανε ΠΑΣΟΚ και τώρα που τους την άλλαξαν νόμισαν πως είναι κάτι νέο, φρέσκο σαν το «σκρατς» που έχει καλύτερο, για τις ευρωπαϊκές αγορές, όνομα από το «ξυστό» και μας ζαλίζει καθημερινά στο μετρό. Μπέρδεψε πολύ κόσμο σε λέω! Θα μεταφέρω τα δικαιώματά μου στο νησί για να επιβλέπω την κατάσταση και να γλιτώσω από το «σκρατς».


Αλλά ΟΚ, άσε τους μεγάλους εκτός, πήγανε να ψηφίσουν και μικρά παιδιά, τελευταία τάξη λυκείου για παράδειγμα. Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα, άτομα σαν την κοπελίτσα στη φωτό, με τι κριτήριο ψήφισαν; Κατ’ αρχήν η κοπελιά ούτε ελληνικά δεν ξέρει να γράφει. Και ακούει και Σταν -δεν θα εξετάσω το ποιόν του καλλιτέχνη-, ο οποίος όπως πληροφορούμαι, έχει και επιτυχίες οι οποίες είναι «εκατομμύριες» από μόλις δύο CD! Γιούπι, σπάσαμε το φράγμα των 80 λεπτών σε cd ήχου… Το χαμηλό επίπεδο στη χώρα μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο το σκοτάδι να έρθει!

Πέρα από την πλάκα όμως, θα πρέπει να μας ανησυχήσει πως μετά από όσα έχουμε τραβήξει από συγκυβέρνηση και μεμονωμένους κλέφτες, και πέρα από όσα υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑς στον κόσμο, η διαφορά μεταξύ τους δεν ήταν και τεράστια.

Τέλος, πολλά σχόλια έγιναν για τις περιοχές Ροδόπης και Ξάνθης, όπου το κόμμα τουρκογενούς μουσουλμανικής μειονότητας βγήκε πρώτο για τις ευρωεκλογές. Δεν άργησαν κι οι υπερβολές σχετικά με την «νέα Κριμαία» που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Για τον φασισμό που διαφαίνεται πιο άμεσα κουβέντα ε; Λαμογάκια! Σαν τα κουνούπια βγήκατε πάλι παγανιά, θα σας ρίξω φλιτ! Κλείνοντας, να αναφερθώ και σε κάτι ακόμη που αποσιώπησαν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης (που θα έλεγε κι ο Τζιμάκος). Ο Ναμπίλ Μοράντ κατάγεται από τη Συρία και κατάφερε να γίνει Δήμαρχος στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Στον ίδιο Καλλικρατικό Δήμο ανήκει και η Μανωλάδα. Θυμάστε τι είχε γίνει πέρυσι εκεί ε; Αν δε θυμάστε, για ψαχτείτε λίγο…

Και τώρα που ήρθε η αλλαγή όλοι νιώθουμε τέλεια! Το νου σας ρε…Πηγή πρώτης φωτογραφίας http://indobserver.blogspot.gr/

0 σχόλια :