Περιοδικό || Εδώ μιλάμε ανοιχτά... : Αντιγόνες

Γράφει η Γιάννα Ιωακειμίδου

Ένα γκρούπ περίπου 25 καλλίγραμμων Γαλλίδων γυναικών...που υποστηρίζουν την αθώα πλευρά ενός γυναικείου σώματος...και φορούν λευκά φορέματα...ταράζει τα νερά στις FEMEN.Το ουκρανικό φεμινιστικό γκρούπ FEMEN...με τον επιδεικτικό χαρακτήρα βρίσκει το "μάστορά του" το 2013.
Οι Αντιγόνες,οι οποίες πήραν το όνομά τους από την ηρωίδα της ελληνικής μυθολογίας...ξεσπούν απέναντι στους προτεστάντες.
Ισχυρό χαρτί τους είναι μια πρώην FEMEN,η οποία έπειτα από δύο μήνες εγκατέλειψε την παράταξη των γυμνόστηθων φεμινιστριών...και ακολούθησε τις Αντιγόνες.
Σε ανάρτηση που έκαναν οι ίδιες στο youtube αναφέρθηκαν στις FEMEN και τους απάντησαν...δείχνοντας τους πως κάποιοι "μύθοι" καταρρίπτονται...

"Femen,διαβεβαιώνετε πως τα δικαιώματα των γυναικών μπορούν να υποστηριχθούν δείχνοντας τα γυμνά στήθη,σας λέμε πως υποστηρίζονται με την αξιοπρέπεια..."

"Femen,υποστηρίζετε πως στην κοινωνία κυριαρχεί η αλαζονεία και η μάχη με τους άντρες,σας απαντάμε πως με τους άντρες οι γυναίκες είναι πλήρεις και ολοκληρωμένες..."

Αυτά είναι μερικά από τα λόγια των Γαλλίδων γυναικών...των Αντιγόνων...

0 σχόλια :