Περιοδικό || 05.06 || Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΤο Καλλιτεχνείο Αχαρνών και το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας υιοθετούν την αφίσα και προσυπογράφουν την επιστολή του νηπιαγωγείου της Όσσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - 5 Ιουνίου!

Σαν παιδική ζωγραφιά, απλή, λιτή, με τα στοιχειώδη επελέξαμε να είναι η αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (05.06). Σε αυτή πρωτοστατεί μια παιδική ζωγραφιά από το νηπιαγωγείο της Όσσας Μακεδονίας. Εστάλη μαζί με ένα γράμμα προς τον Μπαράκ Ομπάμα:

Αγαπητέ κύριε Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,

εμείς τα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου Όσσας, ακούσαμε ότι θα ρίξετε χημικά από τη Συρία στη θάλασσα ανοιχτά της Κρήτης μας και στεναχωρηθήκαμε πολύ.
Επειδή αγαπούμε το Περιβάλλον και την πανέμορφη γαλάζια θάλασσα της Μεσογείου, καράβι του Πολιτισμού μας από τα αρχαία ακόμη χρόνια του βασιλιά μας Μίνωα, δεν θέλουμε να μολυνθεί και να γεμίσει χημικά και τοξικά απόβλητα ούτε ένα κοχυλάκι της.
Γι αυτό σας στέλνουμε μια αφίσα που κάναμε στο Νηπιαγωγείο μας όλα μαζί τα παιδιά και σας παρακαλούμε να μεσολαβήσετε εσείς και οι ΗΠΑ, για να μην ριχτεί τίποτα από τα χημικά ή την επεξεργασία τους στο απέραντο γαλάζιο μας.
Αυτό άλλωστε ζητούν και τα δελφίνια της Κρήτης μας, μέσα από την μοναδική πανάρχαια, ολοζώντανη τοιχογραφία των Ανακτόρων της Κνωσού!
Παρακαλούμε σεβαστείτε τα.

0 σχόλια :