Περιοδικό || Πρόταση: Acharnai Ride 04.06 στο Παναθηναϊκό ΣτάδιοΑυτή τη Τετάρτη 04 Ιούνη ο προορισμός θα είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο στο κέντρο της Αθήνας.
Βόλτα σε πολυσύχναστους λεωφόρους με αυξημένη κυκλοφορία.
Βοηθάμε όλοι στη βόλτα ενεργά ασφαλίζοντας δρόμους για να περάσουν οι συνποδηλάτες μας , σε συνεργασία με τον "Οδηγό"* τους "Κόφτες"** και την "Σκούπα"*** (βλ. παρακάτω).

Αντιανεμικό ή αδιάβροχο θα ήταν χρήσιμο ανάλογα με την διάθεση του καιρού.

Στη βόλτα αυτή κάθε ποδηλάτης έχει την ελευθερία και την ευθύνη του εαυτού του.

Υποχρεωτικά πρέπει να έχουμε φώτα (εμπρός-πίσω) ή φωσφοριζέ γιλέκο, προαιρετικά κράνος, σφυρίχτρα, κουδουνάκι.

Κινούμαστε πάντα στη μία λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς να εμποδίζουμε την κυκλοφορία εκτός αν δεν υπάρχει άλλη λωρίδα. Προσπαθούμε να είμαστε στοιχισμένοι σε 2αδες ή 3αδες και με μικρές αποστάσεις, στα φανάρια είμαστε όλοι μαζεμένοι και δεν κάνουμε προσπεράσεις ή ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Για την ομαλή διεξαγωγή της βόλτας συμμετέχουμε όλοι ενεργά (κλείνοντας διασταυρώσεις, μιλώντας υπομονετικά στους οδηγούς που περιμένουν, βοηθώντας τους πιο αδύναμους ποδηλάτες) δεν προσπερνάμε ποτέ τον ποδηλάτη οδηγό, δεν οδηγούμε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και δεν κάνουμε ποτέ επίδειξη ποδηλατικών-οδηγικών ικανοτήτων.

Προτεινόμενη διαδρομή:

http://ridewithgps.com/routes/4883344

Στην ποδηλατοβόλτα ισχύουν οι Προϋποθέσεις - Όροι Συμμετοχής που είναι δημοσιευμένοι στην κεντρική σελίδα του Group Acharnai Ride.

http://www.facebook.com/groups/acharnairide?view=doc&id=182788511783744

* "Οδηγός": Ο πλοηγός ποδηλάτης που γνωρίζει την διαδρομή, έχει την ευθύνη της σωστής διεξαγωγή της και βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας. ΔΕΝ προσπερνάμε ποτέ τον οδηγό αν δεν μας δώσει εκείνος το ελεύθερο να το κάνουμε.

** "Κόφτες": Οι ποδηλάτες που αποφασίζουν να βοηθήσουν ενεργά στη βόλτα (όλοι δηλαδή είναι εν δυνάμει κόφτες) "κόβοντας" τα κάθετα στενά και φανάρια ώστε να μην διακοπεί η πορεία της βόλτας. Ο κόφτης και μόνο αυτός σε συνεννόηση με τον οδηγό μπορεί να προπορεύεται της βόλτας για συγκεκριμένους λόγους.

*** "Σκούπα": Ο τελευταίος ποδηλάτης στο τελείωμα της πομπής που έχει την ευθύνη ενημέρωσης για οτιδήποτε αφορά την συνοχή, τον ρυθμό, τα κενά καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται κατά την διάρκεια της βόλτας. Σκασμένα λάστιχα, προσπέρασμα ΙΧ, εγκαταλείψεις.

Ο ¨Οδηγός", οι "Κόφτες", η "Σκούπα" καθώς και όλοι όσοι βοηθούν για την διεξαγωγή της βόλτας είναι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν λάθη και πρέπει να τους τα συγχωρούμε.
Έχουν θεσπιστεί κάποιοι κανόνες ώστε να νιώθουν εκείνοι καθώς και οι συμμετέχοντες στη βόλτα ασφαλείς. Η συμμετοχή στην βόλτα σημαίνει αποδοχή των κανόνων διεξαγωγής της.
Για παράπονα, επισημάνσεις, παρατηρήσεις στο inbox του Acharnai Rider.

Και μην ξεχνάμε κάθε Τετάρτη Πλατεία Ποδήλατο.

0 σχόλια :