Επανάχρηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων || Έκθεση FOKAL 27, 28, 29 Ιούνη

Την Κυριακή 29 Ιουνίου λαμβάνει χώρα η 3η Συμβολική & Καλλιτεχνική Πεζοδρόμηση Χειλίου.
Ανάμεσα σε τόσα δρώμενα εκείνη την ημέρα, αξίζει να τονιστεί ένα συγκεκριμένο κομμάτι: εκείνο της επανάχρησης εγκαταλελειμμένων κτιρίων της γειτονιάς μας.

Πέρυσι, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, στην 1η Καλλιτεχνική πεζοδρόμηση, (στο πλαίσιο του προγράμματος WATCH ART!) μπήκαμε, καθαρίσαμε κι έλαβε χώρα ένα μουσικο-κινητικό project, η γενεσιουργή πράξη μιας νέας ομάδας, της ΚΛΟΚΓΟΥΑΪΖ.
Η ίδια ομάδα στον ίδιο χώρο, λίγους μήνες αργότερα έδωσε εκεί την πρεμιέρα της παράστασης για "Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" του Λόρκα (Σάββατο 19 Οκτώβρη) στο πλαίσιο της 2ης Καλλιτεχνικής Πεζοδρόμησης Χειλίου (δείτε εδώ την παράσταση-παρέμβαση)

Εφέτος, δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την άδεια να μπούμε στον χώρο, να τον καθαρίσουμε και να "δράσουμε" κάπως. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, βέβαια!!!
Εφέτος, στο πλαίσιο της 3ης Καλλιτεχνικής Πεζοδρόμησης, ωστόσο, καταφέραμε να εξασφαλίσαμε να μπούμε σε ένα άλλο εγκαταλελειμμένο κτίριο και να παρέμβουμε και εντός του... γιατί εκτός του ήδη είχαμε βάψει, ζωγραφίσει, καθαρίσει (δείτε εδώ την παρέμβαση).

Ο εξωτερικός χώρος πριν...
...και μετά!
Η 2η Έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Καλλιτεχνείου Αχαρνών (FOKAL), εφέτος, λοιπόν, θα φιλοξενηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της εντός του κτιρίου αυτού.
Και οι εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει!
Πρέπει να καθαριστεί, να γίνουν μικρο-επιδιορθώσεις, να περαστεί ρεύμα & να στηθεί η έκθεση που κάνει τα εγκαίνιά της την Παρασκευή 27 Ιούνη στις 19.30 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 29 Ιούνη (στο πλαίσιο της Καλλιτεχνικής Πεζοδρόμησης)!

Προετοιμασίες - καθαρισμός

0 σχόλια :