Περιοδικό || Μπλογκ Ιχνηλασίας: Gotta Hit 'em all

Γράφει ο Γιώργος Καββαδίας

«Πες τα ρε μεγάλε!»
«Δώσε δικέ μου»

Είναι οι φράσεις κάγκουρων που έχουν διαπρέψει στο χώρο του ελληνικού σκυλάδικου/ελαφρολαϊκού/ελαφροπόπ τραγουδιού, με μια ταυτόχρονη αύξηση της έντασης του στερεοφωνικού του αυτοκινήτου τους.
Είναι αυτό που ζητάει η εποχή… Αμέτρητα χιτάκια. Χιτς που θα αρκεστούν στην πληρότητα ενός στίχου από το σύνολο 20. Ποιο το νόημα άλλωστε πολλαπλών αναζητήσεων στο λεξιλόγιο; «Μέχρι να πάρεις παγωτό σε βρίσκει ο χειμώνας», τραγουδούσαν Μάνος Ξυδούς και Πάνος Κατσιμίχας. Ε, αυτό! Μέχρι να καταλάβεις την τέχνη του στίχου, τελειώνει το κομμάτι.
Hit = χτύπημα. Hitάκι = μικρό χτύπημα.
Μια αλήθεια που σχετίζεται και με τη διάρκεια αυτών των δημιουργιών, τόσο σε λεπτά όσο και σε χρόνο κατά τον οποίο το κοινό τα θυμάται.
Ταυτόχρονα με τα απλά θνητά Hits, υπάρχουν και τα Hot Hits.
Hot = καυτά/ζεστά.
Η διάρκεια εδώ μειώνεται ακόμα περισσότερο… Ποιος μπορεί άλλωστε να κρατήσει κάτι καυτό για πολύ ώρα;;;
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στη διεθνή επιστημονική κοινότητα των αρουραίων, η συμπεριφορά οδηγών γένους θηλυκού, οι οποίες είναι ικανές μέσα σε μια διαδρομή διάρκειας 10’ με το αυτοκίνητο, να κάνουν σάρωση σε όλο το εύρος συχνοτήτων FM, ακούγοντας τραγούδια από τη μέση ή έως τη μέση και ουρλιάζοντας εκστατικά αυτό που ανέφερα στην αρχή. Το αμάξι χορεύει σε τούρκικους ρυθμούς τσιφ-τε-τέλ, ή γυφτο-τσι-φτε-τέλ, και οι σοφερίνες μουτζώνουν/βρίζουν/κορνάρουν σε κάθε διασταύρωση, χωρίς ταυτόχρονη μείωση ταχύτητας, θεωρώντας αυτό μια άμυνα απέναντι στους φαλοκράτες οδηγούς που τις βρίζουν «χωρίς λόγο».

Keep the faith girls!
Άλλωστε, όλες για τα μπετά δουλεύετε!

Πηγή φωτογραφίας: http://www.pistonheads.com/

0 σχόλια :