Περιοδικό || Προτάσεις - Animartists.com: Διαδρομές Επίγνωσης

Πρώτη ανάρτηση: www.animarists.comΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ: Δήμητρα Σιατερλή – Αναστασία Μικρού – Έλενα Προβατά

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΥΒΕΛΟΥ

Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, 20:00

Διάρκεια: 15 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2014

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την έκθεση «Διαδρομές Επίγνωσης» στην οποία συμμετέχουν οι εικαστικοί Δήμητρα Σιατερλή, Αναστασία Μικρού και Έλενα Προβατά.

Η έκθεση των έργων των τριών εικαστικών περιλαμβάνει έργα τα οποία δημιουργήθηκαν από το Γενάρη του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Σε αυτό το διάστημα συμμετείχαν σε μια βιωματική ομάδα εστιασμένη στην επίγνωση με συντονίστρια την Αγγελική Κυβέλου, ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ.

Η τέχνη ως μέσο έκφρασης δηλώνει πολλά για τον εαυτό μας. Η επίγνωση της εμπειρίας του έργου, ως περιεχόμενο και ως διαδικασία, συγκροτούν, αφυπνίζουν και επιτρέπουν να αδράξουμε μέρη του εαυτού που διαφορετικά παραμένουν φευγαλέα. Παράλληλα τα έργα τέχνης αποτελούν ένα μέσο έκφρασης της εσωτερικής ψυχικής διεργασίας και υπό αυτήν την έννοια, φιλοδοξούν να αποτελέσουν έναυσμα για διάλογο. Ο διάλογος με ένα εικαστικό έργο οδηγεί σε μια εμπειρία προσωπικής ενδοεπικοινωνίας και ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημείο επαφής ανάμεσα στο δημιουργό και στο θεατή. Η τέχνη, το έργο μέσα από την επίγνωση της εμπειρίας της επαφής αποτελεί όχημα για την αυτογνωσία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

0 σχόλια :