Περιοδικό || Μπλογκ Ιχνηλασίας: Σύγχρονη δημοσιογραφία

Γράφει ο Γ. Καββαδίας


Περιήγηση στο διαδίκτυο, παρατηρήσεις σε άρθρα ειδησεογραφικά. Επικαιρότητα, κοινωνία και αρκετή πολιτική.Ξεκινάς να αναρωτιέσαι για πολλά. Για τα στημένα "παιχνίδια" γύρω σου, για τη φρασεολογία, για τις σκέψεις και τις αντιδράσεις του κόσμου.

Πρόσφατος ο χαμός στο Χαλάνδρι για τον κατεδαφισμό του καταυλισμού των Ρομά. Πρόσφατες και οι αντιδράσεις των πολιτών υπέρ των Ρομά, αλλά και εκείνων που τάχθηκαν υπέρ της κίνησης αυτής καταθέτοντας μαρτυρίες για αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Ότι δηλαδή τι;

Μόνο εκεί έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, ή μόνο εκεί έχουμε τέτοιους καταυλισμούς; Εποχές κρίσης είναι αυτές και είναι αναμενόμενη η εγκληματικότητα και η σύγχυση του κόσμου. Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης όλων αυτών των θεμάτων από το κράτος.

Και ας υποθέσουμε πως η εγκληματικότητα αυξήθηκε από αυτούς τους... "άπλυτους", τα "μιάσματα" της κοινωνίας μας. Γιατί δε συλλαμβάνουν τους ενόχους; Μήπως συμφέρει τελικά; Μήπως όλη αυτή η διχόνοια, όλο το χάος που προκαλείται σε δράσεις και συνειδήσεις έχει αξία ανεκτίμητη και δεν αρκεί για αυτό η Master Card;

Συμφέρει πολύ κόσμο αυτό το παιχνιδάκι, και κυρίως όσους παίζουν το "σκάκι". Τα μέσα παραπληροφόρησης και η ανύπαρκτη δεοντολογία τους. Η σάπια κατάρτηση και ανάρτηση άρθρων.

Δυστύχημα πρόσφατο στο δρόμο κι ο υπαίτιος, αλβανικής καταγωγής. Παρακολουθούσα τα σχετικά άρθρα για τις εξελίξεις της υπόθεσης σε γνωστά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το πόσο άσχημα μου χτυπάει στο μάτι και στο μυαλό, η αναφορά της καταγωγής του δολοφόνου σε όλη την έκταση του άρθρου, όπου κι αν χρειαζόταν ο "δημοσιοκάφρος" να αναφερθεί σε εκείνον, δε λέγεται.

Φίλε μου, σου 'χω ερωτησούλα...

Αν ο δολοφόνος ήταν "Ελληνάκι", θα έλεγες σε κάθε σου πρόταση, "Ο 24χρονος οδηγός Ελληνικής καταγωγής [...]" ή θεωρείται δεδομένο ότι το εγχώριο πρόβατο είναι πάντα καλύτερο από το εκάστοτε αλλοδαπό, όσο "δηλητήριο" κι αν έχει ρουφήξει;

Η κατεύθυνση είναι λοιπόν ξεκάθαρη. Τα μηνύματα συνειδητά, υποσυνείδητα και ασυνείδητα, κάνουν τον κύκλο τους και αποθηκεύονται στις ωοθήκες του μυαλού που θα διδάξει, θα αναθρέψει και θα σπρώξει το ποδήλατο με τις βοηθητικές.

Βοήθειά μας!


Η πηγή της φωτογραφίας είναι http://www.lifo.gr/guests/paliaathina/47547

0 σχόλια :