14.02 || Ο μικρός ζωγράφος των βράχων


Σάββατο 14 Φλεβάρη
Ο μικρός ζωγράφος των βράχων
Μαρία Πετκανοπούλου
Ώρα έναρξης στις 12.00
Είσοδος ελεύθερη

Ο Επιστημονικός Ιστότοπος Χαμογελάκια, οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και η νηπιαγωγός-συγγραφέας Μαρία Πετκανοπούλου, σας προσκαλούν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 12:00 σε ένα ταξίδι στην Παλαιολιθική περίοδο.

Το μαγικό μας ταξίδι θα γίνει στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών
(Χειλίου 16, Παλαιό Μενίδι, Αχαρνές).

Οδηγός μας,
"Ο μικρός ζωγράφος των βράχων"

Σαν τα μικρά παιδιά που γνωρίζουν τον κόσμο παρατηρώντας τις εικόνες, έτσι κι εμείς θα μάθουμε για τους μακρινούς γεννήτορές μας, που έζησαν στα κρύα και σκοτεινά βάθη μιας σπηλιάς. Για τους γεννήτορές μας που αποτύπωσαν τη ζωή, τα συναισθήματα και την καθημερινότητά τους στις βραχογραφίες.

Η ζωντάνια των μορφών, η κίνηση και η προοπτική τους θα μας εκπλήξουν, θα μας γεμίζουν θαυμασμό, αλλά θα μας δημιουργούν και πολλά ερωτήματα. Ερωτήματα που θα μας απαντήσει ... ο μικρός ζωγράφος των βράχων και η συγγραφέας Μαρία Πετκανοπούλου.

Μετά το ταξίδι μας με το μικρό ζωγράφο, θα φτιάξουμε μαζί τις δικές μας σπηλιές και τις δικές μας βραχογραφίες!

Σας περιμένουμε όλους!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Πετκανοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Εργάζεται χρόνια ως νηπιαγωγός. Με τους μικρούς μαθητές της δοκιμάζει τις ιδέες της για το πώς η μάθηση μπορεί να γίνεται ολοένα πιο πολύπλευρη εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ως συγγραφέας, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Ο μικρός ζωγράφος των βράχων το 2010 από τις Εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ σε εικονογράφηση της κόρης της Άννας Καρνή. Τιμήθηκε γι αυτό με το βραβείο «Λότη Πέτροβιτς Ανδρουσοπούλου» ως πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας βιβλίου για παιδιά ή νέους. Πιστεύει βαθιά στην αξία του παιχνιδιού, και έτσι αποφάσισε να βάλει τις ιδέες και την εμπειρία της στο χαρτί και να μας προσκαλέσει όλους με το νέο της βιβλίο ΠΑΙΖΟΥΜΕ; 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια!

0 σχόλια :