Περιοδικό || Πρόταση: 26-27.02 - 2ήμερο δωρεάν προληπτικών ελέγχων & ενημέρωσης στον Δήμο Αχαρνών / Πελματογραφήματα


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
2ήμερο δωρεάν προληπτικών ελέγχων & ενημέρωσης στον Δήμο Αχαρνών / Πελματογραφήματα


Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης «Μεγαλώνω σωστά» σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών, την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην 2ημερη εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία που διοργανώνουν Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση δωρεάν εξετάσεων πελματογραφήματος από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Το πελματογράφημα είναι μια παρακλινική εξέταση των κάτω άκρων. Είναι μια μέθοδος ανώδυνη, χωρίς ακτινοβολία, μέσω της οποίας μπορούμε να ανακαλύψουμε και να διαγνώσουμε ανατομικές παραμορφώσεις όχι μόνο των κάτω άκρων αλλά και γωνιών του σκελετού μας.

Οι εξετάσεις για πελματογράφημα , θα πραγματοποιηθούν 26-27 Φεβρουαρίου, ώρες 10:00-17:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 213 2123130 (07:00 – 15:00) κα Φανή Κουμπούρη.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6979 25 10 25, 213 2086698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

............................................................................................................................................................................................................

www.facebook.com/osteocaregr http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
www.twitter.com/Osteocaregr

0 σχόλια :