Άτυπο δελτίο τύπου || 26.04 - Let's Do It Acharnes

\


Κυριακή 26 Απρίλη 2015

Καθαρίζουμε τμήματα του Περιπάτου Αχαρνών (ΟΣΕ / Γειτονιές νότια της πλατείας Καράβου)
Τέσσερις διαδρομές / Τέσσερις ομάδες / 25 εθελοντές

Σε ανάλογες περιπτώσεις απαριθμούμε επακριβώς τι κάναμε, γιατί το κάναμε, πόσο τέλεια περάσαμε, το μήνυμα που μεταδώσαμε, την ενέργεια που είχαμε να μαζευτούμε όλοι μαζί, το ότι καταφέραμε να συγκεντρωθούμε χιλιάδες εθελοντές ανά την Ελλάδα (και τον κόσμο) και να καθαρίσουμε τον τόπο μας σε μια μέρα.
Δεν ξέρουμε ποιους εμπνεύσαμε, είχαμε δείγματα δυο-τριών περαστικών που μας είδαν, πήραν σακούλα και γάντια και μάζεψαν οι ίδιοι για να καθαρίσουν την γειτονιά τους.
Δεν υποκαταστήσαμε τον Δήμο, ούτε σώσαμε τον κόσμο!
Δώσαμε και πήραμε ένα μάθημα από την "ανάποδη": όλα τα σκουπίδια που μαζέψαμε ήταν γόπες, πλαστικά, σακούλες, κουτιά τσιγάρων, εισητήρια, κουτιά που τα πετάμε εν ελαφρά τη καρδία στον δρόμο!
Είμαστε περήφανοι που ως πολίτες της Ελλάδας και κάτοικοι των Αχαρνών -γενικότερα- και μέλη της Κοινότητας Εθελοντών Καλλιτεχνείου Αχαρνών & της Ομάδας "Δημότες των Αχαρνών" -ειδικότερα- συντονιστήκαμε στην πανελλαδική δράση του Let's Do It Greece και βάλαμε το μικρό μας λιθαράκι για να εμπνεύσουμε έστω έναν άνθρωπο ακόμη να αλλάξει τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς στον δημόσιο χώρο!
Τέλος, ευχαριστούμε και τον Δήμο Αχαρνών για την διευκόλυνση στο να συγκεντρωθούν οι σακούλες σκουπιδιών σε συγκεκριμένα σημεία χωρίς να επιβαρυνθούν οι γειοτνιές, όπως και στην παροχή εξοπλισμού για να στηριχθεί το εθελοντικό μας έργο.

Αμήν!

Στοιχεία:
Συμμετείχαν 25 εθελοντές
Γέμισαν 15 σακούλες σκουπιδιών των 20 λίτρων
Χρησιμοποιήθηκαν 84 ζευγάρια γαντιών μίας χρήσης
Και είχαμε στις τσάντες μας αντισηπτικά, ένα μικρό φαρμακεία, νερό και "ενδοεπικοινωνία"
Καθαρίσαμε συνολικά περίπου 2 χιλιόμετρα δρόμων και πεζοδρομίων

Αναλυτικά οι διαδρομές:
650m (γαλάζια διαδρομή)
550m (μπλε διαδρομή)
350m (πορτοκαλί διαδρομή)
350m (κόκκινη διαδρομή)
0 σχόλια :