30.05 || 3ο Φεστιβάλ Αγάπης (Αποδοχής) 2ου Δημοτικού Σχολείο ΑχαρνώνΣάββατο 30 Μαΐου 2015
3ο Φεστιβάλ Αγάπης (Αποδοχής)
2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών
Έναρξη προσέλευσης 16.30-17.00
Είσοδος ελεύθερη

Το Καλλιτεχνείο έχει την τιμή & την ειλικρινή χαρά να συμμετάσχει και να επικοινωνήσει ασταμάτητα ένα σπουδαίο γεγονός που γεννήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να πραγματοποιείται προβάλλοντας την αγάπη και την αποδοχή του άλλου ως απαραίτητη προϋπόθεση επικοινωνίας και συνύπαρξης και δημιουργίας!Συμμετέχουμε με δύο εργαστήρια με γενικό τίτλο "4":
4 είναι οι εποχές που εναλλάσσονται, όπως οι περίοδοι ειρήνης και πολέμου (πρώτο εργαστήρι)
& 4 τα λεπτά της βλεμματικής επαφής που αρκούν για να "δούμε" μέσω του άλλου τη σχέση μας πληρέστερα (δεύτερο εργαστήρι)


Αναλυτικά:

- Πρώτο εργαστήρι: Ειρήνη-πόλεμος-ειρήνη
Καθισμένοι σε μιαν ομάδα γονείς και κηδεμόνες θα κληθούν να ζωγραφίσουν με απλά υλικά, σύμβολα και χαρακτηριστικά ένα ειρηνικό τοπίο. Έπειτα θα το δώσουν στον καθήμενο εξ αριστερών τους, που θα κληθεί να το "πολεμήσει". Μετά από αυτό η κάθε ζωγραφιά θα επιστραφεί και θα πρέπει με ό,τι υπάρχει πάνω στο χαρτί να ξαναδομήσουν μιαν εικόνα ειρηνική και όμορφη. Το εργαστήρι θα έχει ολιγόλεπτη συζήτηση ενώ οι ζωγραφιές θα χρησιμοποιηθούν σε μεταγενέστερη έκθεση-αποκύημα του Φεστιβάλ στο πλαίσιο του _ΚΑΤ_ΑΓΡΟΥΣ_ΦΕΣΤΙΒΑΛ.2015.

- Δεύτερο εργαστήρι: 4 λεπτά
Σε ένα άλλο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ζητούμε από ενήλικες να καθίσουν σε δυο καρέκλες τετ α τετ και να κοιταχτούν για 4 λεπτά. Νεότερες μελέτες δείχνουν ότι αυτός ο χρόνος μπορεί να οδηγήσει μέσω της βλεμματικής επαφής σε ένα διαφορετικό επίπεδο τη σχέση ανθρώπων. *Αυτό θα είναι μια άσκηση-performance για να ξαναγνωρίσουμε τον διπλανό μας άνθρωπο (σύζυγο, συγγενή, φίλο), που αν και ξέρουμε τόσο καλά, ίσως και να είναι ξένος.

Τέλος, το Καλιτεχνείο εκείνες τις μέρες στη βιτρίνα του θα συνοδεύει το Φεστιβάλ με το καλημέρα και το γεια και το σ' αγαπώ και το ευχαριστώ σε διάφορες γλώσσες το οποίο θα το έχουμε και ως κολάζ να αναρτηθεί στον χώρο του σχολείου!

0 σχόλια :