Περιοδικό || Seafarer's Log: Βαλπαραίσο, Χιλή

Γράφει η Σοφία Μότσια

Το Βαλπαραΐσο βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα (72 μίλια) βορειοδυτικά του Σαντιάγο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Χιλή και πρωτεύουσα της περιοχής.

Το 2003 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, λόγω της ιστορικής σημασίας του, της φυσικής ομορφιάς του και της αυθεντικής αρχιτεκτονικής του.

Σε όλο το Βαλπαραΐσο θα βρείτε πολλά τελεφερίκ, που είναι γνωστά ως "Ασενσόρες" και αποτελούν για τους κατοίκους της περιοχής το μέσο που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους από και προς τα σπίτια τους που είναι χτισμένα σε γραφικές γειτονιές, στις απότομες πλαγιές. Μερικά από τα «Ασενσόρες», είναι χτισμένα από το 1883 όπως αυτό που οδηγεί στον λόφο Σέρο Κονσεψιόν. Είναι ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δει κάποιος που επισκέπτεται την πόλη. Η καταπληκτική θέα στον ωκεανό και την πόλη, αξίζει το… ρίσκο.

Η κεντρική πλατεία του Βαλπαραΐσο, η Πλάζα Σοτομαγιόρ, καταλήγει σε μια μοναδική προβλήτα, όπου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την φόρτωση και εκφόρτωση των πλοίων από ασφαλή απόσταση. Επίσης, λειτουργεί αγορά με είδη χειροτεχνίας και μπορεί κανείς να κάνει εκδρομές με σκάφος γύρω από το λιμάνι.


0 σχόλια :