Πρεσπαπιέ - Περιοδικό Καλλιτεχνείου || Seafarer_s_log_Ουσουάια


[περιγραφή ενότητας]
το Seafarer's Log είναι τα ταξίδια της Σοφίας Μότσια ανά τον κόσμο. Ένα μικρό παράθυρο στον κόσμο.

Αυτή η όμορφη πόλη της Αργεντινής βρίσκεται κρυμμένη σε μια εσοχή του Μπίγκλ Τσάνελ και απέχει 1200 χιλιόμετρα από την Ανταρκτική. Η Ουσουάια, περιβάλλεται από χιονισμένες βουνοκορφές και αυτό είναι το μοναδικό κοινό της σημείο με την παγωμένη ήπειρο, αφού η πολύχρωμη πόλη με τη φυσική ομορφιά της αποτελεί ένα απολαυστικό καταφύγιο για τον τουρίστα όπου η ηλιοφάνεια, τους καλοκαιρινούς μήνες, φτάνει τις 18 ώρες ημερησίως. Ένα κοσμοπολίτικο καταφύγιο στο τέλος του κόσμου.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν την πλεονεκτική θέση της Ουσουάια, στο νότιο άκρο του νησιού Γη του Πυρός, οι επισκέπτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα με μια μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες στη φύση όπως η πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία, ερασιτεχνική αλιεία και καγιάκ ή να απολαύσει τις τοπικές γεύσεις στα εστιατόρια της πόλης. Η παρίγια, που είναι αρνί ψημένο με έναν ιδιαίτερο τρόπο καθώς και τα "βασιλικά καβούρια", που είναι ίσως τα μεγαλύτερα που υπάρχουν και ζουν σε πολύ κρύα θάλασσα, είναι δύο εδέσματα που πρέπει οπωσδήποτε να γευτεί ο επισκέπτης.

Το Ναυτικό μουσείο της Ουσουάια είναι ο πιο ιδιόρρυθμος πολιτιστικός χώρος της πόλης. Μια πλούσια συλλογή αντικειμένων είναι εκεί να μας θυμίσουν την ναυτική ιστορία της περιοχής και εκτίθενται σε έναν χώρο που κάποτε ήταν σωφρονιστικό ίδρυμα.


0 σχόλια :