ΠΑΡ20.05 || PULP FICTION στην Αυλή του ΚαλλιτεχνείουΠαρασκευή 20 Μάη 2016
Πρεμιέρα Θερινού Σινεμά στην Αυλή του Καλλιτεχνείου
Προβολή του PULP FICTIONΈναρξη στις 21.00
Προσέλευση από τις 20.00
Είσοδος ελεύθερη
*επόμενο θερινό σινεμά: Παρασκευή 10 Ιούνη 2016

IMDb rating: 8.9/10 (1.295.452 votes)
Rotten Tomatoes / Tomatometer: 94%


Η εμβληματική ταινία των 90's στο πρώτο θερινό σινεμά του Καλλιτεχνείου για τον Μάη και το 2016. Στην ανθισμένη Αυλή του Καλλιτεχνείου και κάτω από τον νυχτερινό ουρανό μιαν ανάσα πριν το καλοκαίρι, με μπόλικη μυρωδιά σπιτικού ποπ-κορν, η ΘΟΚΑ_2, ο θίασος που εφέτος ετοιμάζει το "8 γυναίκες κατηγορούνται", μας υποδέχεται ως ομάδα-οικοδεσπότες σε μιαν ιδιαίτερη βραδιά που έχουμε να ζήσουμε από το φθινόπωρο του 2015 και όσο να 'ναι έχει λείψει σε όλους μας!


Πλοκή
Η ταινία αποτελείται από 4 ιστορίες (σε πραγματική χρονολογική σειρά):
Την ανάκτηση ενός μυστηριώδους χαρτοφύλακα από τους δύο γκάνγκστερ εκτελεστές Βίνσεντ Βέγκα (Τζον Τραβόλτα) και Τζουλς Γουίνφιλντ (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) και "Η Περίπτωση της Μπόνι",
"Το Δείπνο" (και τα δύο μισά, όπως εμφανίζονται στην ταινία),
"Μία Γουάλας"
"Το Χρυσό Ρολόι".

Ο Τζουλς Γουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας. Σε μια «δουλειά» σώζονται σαν από θαύμα και ο Τζουλς αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Γουάλας κλείνει συμφωνία με τον μποξέρ Μπουτς Κούλιτζ (Μπρους Γουίλις), να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει γι' αυτό. Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Γουάλας.0 σχόλια :