Έναρξη Περιόδου 2016 - 2017| | Αιτήσεις Συμμετοχής
Για μια ακόμη χρονιά συνεχίζουμε,
να μαθαίνουμε,
να δημιουργούμε,
να εκφραζόμαστε
και να χαμογελάμε .Ως μικρά μυρμήγκια  στη ζεστή φωλιά του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών στηριχθήκαμε στο μοναδικό  στοιχείο που μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη έξι χρόνια τώρα ...  την αγάπη των Ανθρώπων, 
 που με το "ἐθέλω" μπροστά  προσφέρουν ,μαθαίνουν, μεταδίδουν, συζητούν και κατανοούν.

 Μπορούμε και  γινόμαστε όλοι μαζί ένα μικρό λιθαράκι για να αλλάξει η καθημερινότητα μας , να αλλάξει το περιβάλλον που ζούμε, να αλλάξει η ενασχόληση μας, να αλλάξει η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε  . 

Τι και αν περάσαν τα χρόνια , τι και αν πιστεύατε ότι θα γλιτώσετε από εμάς, ανταποδίδουμε για άλλη μία περίοδο με νέα τμήματα για μικρά, νεαρά και μεγάλα "παιδιά" .

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα τμήματα - τις ομάδες και τις δραστηριότητες του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών γίνονται δεκτές από τη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 στις ειδικές φόρμες που θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

Η συμμετοχή σε όλα τα τμήματα είναι δωρεάν , με μοναδικό αντίτιμο το χαμόγελο σας  :)


Για πρώτη φορά φέτος μπήκαν ξεχωριστές φόρμες - αιτήσεις για όλες τις Δράσεις - Ομάδες - Ενασχολήσεις που λειτουργούν στο χώρο του Καλλιτεχνείου .
Προστέθηκαν επίσης οι υπο-δημιουργία ομάδες που ανάλογα την ζήτηση αλλά και τη προσφορά των εθελοντών θα λειτουργήσουν εντός της χρονιάς .


Συγκεκριμένα:

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Διαθεσιμότητα Εθελοντών - Προτάσεις Ανάπτυξης  
 • - Διάθεση χώρου για Παρουσίαση Δρώμενου - Εκδήλωσης- Έκθεσης κτλ.
 • - Ένταξη στη Κοινότητα Εθελοντών του Καλλιτεχνείου Αχαρνών.
 • - Πρόταση για Δημιουργία νέου Τμήματος - Πλάνου - Δράσης .

Συμμετοχή στα τμήματα - ομάδες του Καλλιτεχνείου Αχαρνών
 • - Φωτογραφική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών (FOKAL)
 • - Ομάδα Παραδοσιακών Χορών (ΕνΚαλλίΟ)
 • - Ομάδα Χειροποίητου Κοσμήματος   
 • - Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Παιδικό Τμήμα)
 • - Τμήμα Ζωγραφικής (Παιδικό Τμήμα)
 • - Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών (ΘΟΚΑ)
 • - Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών Εφήβων (ΘΟΚΑρε)

Συμμετοχή σε υπάρχουσες ή σε υπο-δημιουργία δράσεις - εκφράσεις - εγχειρήματα
 • - Διαδικτυακό Περιοδικό Πρεσπαπιέ  
 • - Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Καλλιτεχνείου
 • - Δανειστική Βιβλιοθήκη 
 • - Ραδιοφωνικό Θέατρο ( ΘΟΚΑ εν αιθρία) Τμήμα σε αναμονή)
 • - Ομάδα Ομιλούντων Βιβλίων Καλλιτεχνείου Τμήμα σε αναμονή)
 • - Συναντήσεις Απόδρασης ( Τμήμα σε αναμονή)


  Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

   Διαθεσιμότητα Εθελοντών - Προτάσεις Ανάπτυξης 

  (Οι φόρμες σε αυτή την ενότητα  είναι Ανοιχτές κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου)
  Διάθεση χώρου για Παρουσίαση Δρώμενου - Εκδήλωσης- Έκθεσης κτλ.

  Ένας από τους βασικότερους σκοπούς του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών είναι η έκφραση των ανθρώπων μέσω των έργων τους.
   Είναι πολλοί συνάνθρωποι μας που έχουν σχέση (μικρή ή μεγάλη)  με τη τέχνη, την ιστορία, την αναζήτηση, έχουν το ταλέντο ή την έφεση σε κάποια μορφή έκφρασης , αλλά δεν έχουν το μέρος που να μπορούν να τη μοιραστούν, να τη παρουσιάσουν, να τη μεταδώσουν .
  Έτσι είναι απόλυτα φυσιολογικό ο χώρος του Καλλιτεχνείου να είναι πάντα ανοιχτός στους νέους ερασιτέχνες (ή μη)  καλλιτέχνες - ομιλητές - ομάδες ή σχήματα, οι οποίοι θέλουν να παρουσιάσουν το δημιούργημα τους .Είτε αυτό είναι μουσικό - θεατρικό - λογοτεχνικό, εικαστικό, είτε μια συζήτηση, ένα ερώτημα η μια ενημέρωση.

  Ένταξη στη Κοινότητα Εθελοντών του Καλλιτεχνείου Αχαρνών.

  Η Λειτουργία - οι Ομάδες  - οι Δράσεις και οποιαδήποτε άλλη δημιουργία λαμβάνει μέρος στο χώρο του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών στηρίζεται στο "ἐθέλω"  του κάθε εθελοντή (εθελοντής δε σημαίνει όπως έχει επικρατήσει "κάνω κάτι αφιλοκερδώς" αλλά το κάνω επειδή το "επιθυμώ")
  Με τη συμμετοχή του καθενός από εμάς στη Λειτουργία  του Καλλιτεχνείου καταφέρνουμε τη διαφύλαξη και την επιβίωση του χώρου ως κτιριακό σημείο συνάντησης αλλά και της ιδέας - φιλοσοφίας που φιλοξενείται μέσα σε αυτό .

  Αν επιθυμείτε να προσφέρετε είτε μέσω του χρόνου σας, είτε μέσα από τη γνώση σας ,είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο , παρακαλώ συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα  . 

  Πρόταση για Δημιουργία νέου Τμήματος - Πλάνου - Δράσης .

  Όλα τα τμήματα , οι δράσεις και οι ενασχολήσεις του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών προήλθαν από απλούς ανθρώπους.
   Με βασικές αρχές την όρεξη και την επιθυμία για προσφορά , δημιουργήθηκαν τμήματα μετάδοσης γνώσεων και ομάδες έκφρασης. Με την επιθυμία για αλλαγή του τόπου που ζούμε δημιουργήθηκαν δράσεις και παρεμβάσεις ακόμα και σε δημόσιους χώρους.
  Αν επιθυμείτε να μοιραστείτε την ιδέα σας παρακαλούμε συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα


   Συμμετοχή στα Τμήματα - Ομάδες του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών 
  Ομάδα Χειροποίητου Κοσμήματος 

  Η ομάδα Χειροποίητου Κοσμήματος που δραστηριοποιείται στο χώρο του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών έχει ως σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και τεχνικών μεταξύ των μελών της, όσον αφορά την επεξεργασία και τη σύνθεση των υλικών για δημιουργικό αποτέλεσμα.


  Οι συναντήσεις είναι δωρεάν και απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες -
  Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα

  Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Παιδικό Τμήμα)

  Φέτος ίσως να στεναχωρήσουμε μερικούς, μιας και δε θα πραγματοποιηθεί το Τμήμα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για Ενήλικες  (εξαίρεση αποτελούν οι περσινοί πρωτοετείς που θα συνεχίσουν φέτος στο 2ο έτος) . 
  Κοιτώντας μπροστά όμως , δημιουργήσαμε ένα ΝΕΟ Παιδικό Τμήμα ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους ηλικίας 6 έως 9 ετών  να έρθουν σε επαφή με μια γλώσσα που δεν απαιτείται ο λόγος.
  Προθεσμία Αιτήσεων 08/09/2016 - 30/09/2016 
  Τα μαθήματα είναι δωρεάν και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 - 9 ετών 
  - Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα

  Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών (ΘΟΚΑ)

  "Θ.Ο.Κ.Α". η αρχαιότερη ομάδα του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών.
   Αφιερωμένη αποκλειστικά στη Τέχνη του Θεάτρου, συνεχίζει και φέτος να δέχεται κόσμο στην ήδη πολυπληθέστατη παρέα της. Ερασιτέχνες ή μη ηθοποιοί - σκηνοθέτες και άλλες ειδικότητες, συμμετέχουν σε πρόβες - ασκήσεις - παραστάσεις με σκοπό την  έκφραση μέσω του λόγου και του σώματος.
  Η λειτουργία της γίνεται με βάση προτάσεων και  συνεννόησης μεταξύ του έμψυχου δυναμικού της. 


  Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Θεατρική Ομάδα (ΘΟΚΑ) Ανοιχτή 
  Οι συναντήσεις είναι δωρεάν και απευθύνονται σε ενήλικες

  "ΘΟΚΑρε"

  Στη προέκταση - επέκταση  της εδώ και ένα χρόνο τώρα  η "Θ.Ο.Κ.Α." απέκτησε αδερφάκι που αποτελείται από έφηβους.
   Δίνοντας τη δυνατότητα σε νεότερες ηλικίες για μια πρώτη γνωριμία με το θέατρο  η "Θ.Ο.Κ.Α.ρε" συνεχίζει και φέτος τις συναντήσεις και έχει ανοιχτή τη παρέα της.


  Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Θεατρική Ομάδα Εφήβων (ΘΟΚΑρε) Ανοιχτή 
  Οι συναντήσεις είναι δωρεάν και απευθύνονται σε έφηβους  Συμμετοχή σε υπάρχουσες ή σε υπο-δημιουργία

  δράσεις - εκφράσεις - εγχειρήματα


  Διαδικτυακό Περιοδικό Πρεσπαπιέ

  Μέσω της επίσημης  ιστοσελίδας του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών, η παρουσία της ενότητας Πρεσπαπιέ δίνει βήμα στους αναγνώστες να συμμετέχουν με τα κείμενα τους και όχι μόνο.
  Το περιοδικό Πρεσπαπιέ είναι υπεύθυνο τα τελευταία χρόνια  για τους Διαδικτυακούς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς που αναγγέλλει κάθε χρόνο , δίνοντας ευκαιρία σε εκατοντάδες συγγραφείς - ποιητές κτλ. να συμμετέχουν.
  Φέτος ανανεωμένο , έχει ανοιχτές τις θύρες του σε όσους θέλουν να εκφραστούν μέσω του γραπτού λόγου, όπως επίσης και σε όσους  θέλουν να συμμετέχουν σε διαφορετικά πόστα όπως επιμέλεια κειμένων - φωτογραφία κτλ.  Ραδιόφωνο Καλλιτεχνείου 


  Δεν βγήκαμε εχθές στον Διαδικτυακό "αέρα" ... πάνε ήδη 5 χρόνια που οι εκπομπές του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών εκπέμπουν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και κρατάνε παρέα στους ακροατές μας με διαφορετικά είδη μουσικής και ποικιλία εκπομπών.
  Αν επιθυμείτε να παρευρεθείτε πίσω από τα μικρόφωνα του Διαδικτυακού Ραδιοφώνου του Καλλιτεχνείου, με τη δική σας εκπομπή, θεματική ή μη,  δεν έχετε παρά να στείλετε αίτηση ωστε να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.
  Η λειτουργία του Ραδιοφώνου θα είναι δυνατή μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα και η εύρυθμη λειτουργία του μέσω των εθελοντών - παραγωγών που θα συμμετάσχουν στη νέα χρονιά.  Δανειστική Βιβλιοθήκη

  Τα τελευταία χρόνια ο χώρος του Καλλιτεχνείου φιλοξενεί τη δικιά του Δανειστική Βιβλιοθήκη.
  Με την συνεισφορά των συμπολιτών μας και την πολύωρη εργασία των εθελοντών μας ( διαλογή - ταξινόμηση κτλ.) , γέμισαν τα ράφια της με αξιόλογα λογοτεχνικά , ιστορικά , μυθιστορήματα , εγκυκλοπαιδικά και πολλών άλλων ειδών βιβλία.
  Η καθημερινή σωστή λειτουργία - συντήρηση της, απαιτεί το ανάλογο έμψυχο  δυναμικό προσωπικό.

  Αν επιθυμείτε να συμβάλετε στην συνέχιση - εξέλιξη της ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να δανείζουμε ελεύθερα τα βιβλία , παρακαλώ συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα ώστε να μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

  Φωτογραφική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών (FOKAL)

  Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Φωτογραφική Ομάδα του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών δέχεται αιτήσεις για τα σεμινάρια Φωτογραφίας.


  Προθεσμία Αιτήσεων 08/09/2016 - 18/09/2016
  Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και απευθύνονται τόσο σε αρχάριους (τμήμα 1ου έτους) όσο και σε πιο προχωρημένους μαθητές (τμήμα 2ου έτους), οι οποίοι θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 1 έτος σε κάποια σχολή ή σεμινάριο φωτογραφίας και να είναι καταρτισμένοι σε βασικές τεχνικές αρχές. - Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα


  Ομάδα Παραδοσιακών Χορών (ΕνΚαλλίΟ) 


  Η  ομάδα του Καλλιτεχνείου Αχαρνών - ΕνΚαλλίΟ  (Εν Καλλιτεχνείω Όρχησις), για δεύτερη χρονιά σας καλεί να γίνετε μέλη της και να πιαστείτε σε αυτόν τον αέναο χορό της παράδοσης.Ο κύριος σκοπός του μαθήματος είναι απλός και λιτός. Είναι το τώρα του κάθε μαθήματος. Η συνεύρεση.


  Προθεσμία Αιτήσεων 08/09/2016 - 30/09/2016
  Τα μαθήματα είναι δωρεάν και απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες -
  Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα


  Τμήμα Ζωγραφικής (Παιδικό Τμήμα)

  • Ένα από τα παλαιότερα τμήματα του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών, αποκλειστικά για παιδιά  που ενέπνευσε στη δημιουργία νέων παιδικών τμημάτων και σε άλλους τομείς, είναι η Ζωγραφική.  
   Και αυτή τη περίοδο συνεχίζει στο χώρο με νέες δημιουργίες, κέφι και όρεξη.
   Προθεσμία Αιτήσεων 08/09/2016 - 30/09/2016 
   Τα μαθήματα είναι δωρεάν και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 10 - 14 ετών 
   Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα

  0 σχόλια :