Το Καλλιτεχνείο, είναι μια ανθρωπογεωγραφική θέση , που δραστηριοποιείται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Το Κέντρο Τέχνης, Πολιτισμού και Κοινωνικής Ενδυνάμωσης, συμπεριλαμβάνει στις δράσεις του σεμινάρια, εργαστήρια, εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Σκοπός του είναι να καλλιεργηθεί μια διαδραστική σχέση μεταξύ νέων δημιουργών, καλλιτεχνών και μαθητών και να δημιουργηθεί μια ζωντανή κυψέλη που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και που εν τέλει θα συνδιαμορφώσει τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό.

Η Ιστορία της φιλοσοφίας του «Καλλιτεχνείου» ως εθελοντικός ζωντανός οργανισμός ξεκίνησε να αποτυπώνεται από το 1994. Με πρωτοβουλία του π. Μάρκελλου Καμπάνη  δημιουργήθηκε το «Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων» ως ένας τόπος συνάντησης και επικοινωνίας  των ανθρώπων. Μέσω των γενεών κατάφερε να εξελιχθεί  ως ένα όχημα προσφοράς και έκφρασης, με ορόσημο το 2010 ως «Κοινότητα Εθελοντών – Καλλιτεχνείο των Αχαρνών» κατάφερε να εμφυσήσει την έννοια του εθελοντισμού σε νέους ανθρώπους και τη προώθηση τους προς τη Τέχνη, το Πολιτισμό, την Αλληλεγγύη και την Εκπαίδευση. Δημιουργώντας με αυτό το τρόπο νέες εικαστικές ομάδες, σεμινάρια, περιβαλλοντικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, κοινωνικό φροντιστήριο, πολιτιστικές δράσεις και συνεργασίες  με συλλογικούς φορείς. Από το 2018 το «Καλλιτεχνείο» ως «Κέντρο Τέχνης, Πολιτισμού και Κοινωνικής Ενδυνάμωσης» κρατάει την ίδια φιλοσοφία διάδοσης και συνεχίζει.

«Για να έχει κάποιος τη δυνατότητα της επιλογής, πρέπει πρώτα να του δοθούν οι επιλογές «

 

Το Κέντρο Τέχνης Πολιτισμού & Κοινωνικής Ενδυνάμωσης Καλλιτεχνείο είναι εγκεκριμένο και εγγεγραμμένο στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλεγγύης Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και επιχειρεί ως Κοινωνική Συνεταιριστική.

Ο χώρος

Το Καλλιτεχνείο βρίσκεται στην οδό Αθ. Χειλίου 16 στις Αχαρνές.

Ο πολυχώρος αναπτύσσεται σε 210 τ.μ. κλειστών αιθουσών.

Περιλαμβάνει αίθουσα μικρού θεάτρου, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τα παιδικά τμήματα, εργαστήρια και μια υπέροχη γεμάτη βλάστηση αυλή, ιδανική για να φιλοξενεί δραστηριότητες τους καλοκαιρινούς μήνες.