Δωρεάν Τμήματα, Παιδικά Τμήματα

Βιωματικό Εργαστήρι

Μία ζέβρα.. χωρίς ρίγες

 

Αυτή τη χρονιά, στον ανανεωμένο και φιλόξενο χώρο του Καλλιτεχνείου δημιουργήσαμε το βιωματικό εργαστήρι ‘Μία ζέβρα.. χωρίς ρίγες’, όπου καλούμε τους μαθητές του δημοτικού  να κατανοήσουν τη μοναδικότητά τους και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητα του διπλανού τους.

Καθημερινά, τα παιδιά στο σχολείο, στη γειτονιά, στις δραστηριότητές τους, στο ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον αλληλεπιδρούν με πολλά διαφορετικά άτομα, διαφορετικούς πολιτισμούς και χαρακτηριστικά. Επηρεάζονται από τις προκαταλήψεις των άλλων, ακόμη και αν αυτές δεν εκφραστούν λεκτικά, αλλά μη λεκτικά.

Έτσι, μέσα από παιχνίδια, δραστηριότητες και παραμύθια επιθυμούμε τα παιδιά να αντιληφθούν πως είμαστε όλοι διαφορετικοί και ταυτόχρονα ίσοι αλλά  και να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους. Στόχος μας είναι να καταλάβουν με ποιον τρόπο οι άνθρωποι διαφέρουν και ταυτόχρονα μοιάζουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται την διαφορετικότητα ως κάτι αρνητικό.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

* Ονοματεπώνυμο

* Τηλέφωνο επικοινωνίας

* Διεύθυνση Email

* Τμήμα - Workshop

* Ηλικία Παιδιού:

Τμήμα: Βιωματικό Παιχνίδι

Κόστος: Άνευ συνδρομής*

Ημέρα: Σάββατο

Ώρα: 18.00 – 19.00

Υπεύθυνη: Γιώτα Μετάνοια

Η Γιώτα Μετάνοια είναι Κοινωνική Λειτουργός απόφοιτη του ΤΕΙ Αθήνας. Έχοντας αποκτήσει τις πρώτες εμπειρίες της στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Γιατροί του Κόσμου» εστίασε την ενασχόληση της στις παιδικές ηλικίες με εθελοντική προσφορά σε παιδικά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και βιωματικής μάθησης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984672122

(ώρες επικοινωνίας: 10:00 – 13:00)

* Όλα τα Τμήματα έχουν περιορισμένες θέσεις μέχρι τη συμπλήρωση τους και απαιτείται ετήσια έγγραφη μέλους  15 €.

Related Posts